„Csak a PT-ben”

Kérdezünk
PEOPLE TEAM tábor

A PT-táboroztató Ádám mesél fánkokról, trambulinügyeletről és 3D-ről a PEOPLE TEAM nyári táborában.

Mutatkozz be, kérlek!

Rákos Ádám vagyok, kedvenc hobbim a programozás, különösen Java nyelven. Gyerekekkel foglalkozni nagy öröm számomra, és jó látni, ahogy szórakoznak. Mindig igyekszem a legjobbat kihozni magamból, és felelősségteljesen végzem el a rám bízott feladatokat. Korábbi PEOPLE TEAM-táborokból már van betekintésem a PT-s mókusok életébe, feladataiba.

Táboroztató lettél… Miért?

Azért, mert most eljött az idő, hogy kibontakoztassam a tudásomat és tapasztalataimat, és átadjam azokat másoknak. A PT-táborral való kapcsolatom már két éve tart, és ez idő alatt megtapasztaltam a tábor varázsát, illetve a gyerekekkel való munka örömét.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Táborozóként még sosem volt lehetőségem túlzottan stresszes szituációba kerülni. Az eddigi legstresszesebb helyzet az volt, hogy vajon időben fel tudok-e kelni, hogy elsők között választhassak a reggeli fánkokból, és hogy vajon marad-e még, mire leérek.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Először jövök, még nem volt durva melóm, azonban mindig kerestem, hogy hol tudok segíteni, együttműködni a szervezőkkel, hogy minél egyszerűbben elvégezhessék a dolgukat.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Trambulinfelügyelő. Nagyon kikapcsoló, sok érdekes és mély beszélgetés történik ilyenkor. Sokszor voltak beosztva angolos tanárok is, így az angoltudásomat kihasználva és fejlesztve beszélgethettem érdekes témákról sok-sok nézőpontból.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Maga a „csak a PT-ben”, ez már hosszú idők óta egy humoros belsős vicc, amit olyan dolgokra mondunk, amik nagyon kínosak, furcsák, szokatlanok. Például: aludtál-e már asztalon vagy földön, és erre azt válaszoljuk, hogy csak a PT-ben.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Felfedeztem, hogy a programozásnak mennyi különböző ága és fajtája van, milyen sok programozási nyelv létezik, és hogy mennyi téma tartozik a programozás alá, mint a 3D-s dizájn, robotika, drónépítés és még sok más.


Menü