Mi az a PT-eskü?

Mimimi
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM nem csupán egy nyári tábor, hanem közösség is. Az elmúlt 30 év alatt rengeteg barátság szövődött az együtt töltött nyaralások során. A csapat tagjai nemcsak a vakációt töltik együtt, de az év többi részében is találkoznak. Ma már a táboroztatók legnagyobb része a volt táborlakó gyerekekből kerül ki.

Eskü

Minden gyerek leteszi a nagy PT-esküt a turnusok első estéjén. A ceremónia ünnepélyes keretek között zajlik, a táborvezetők felolvassák és mindenki együtt ismétli a fogadalom szövegét:

„Én, X. Y., esküszöm, hogy a PT-hez egész életemben hű leszek, minden órára bemegyek. Az ágyneműmet felhúzom, a névtáblámat kirakom. Nem fagyasztok alsógatyát, nem kenek a falra pizzát. A csapatomért mindent megteszek, az összes programon részt veszek. Jövőre tuti itt leszek!”

Igaz sztorik

Az eskü szövegét megtörtént események ihlették. Minden nyáron előfordul, hogy néhányan lógni akarnak az órákról, mégoly érdekfeszítőek is legyenek. Az ágynemű kritikus pont a tábori létezésben. A gyerekeknek inkább jár az eszükben az, hogy meg kell előzniük a zöldeket a pontversenyben, vagy hogy mi lesz a filmjük következő jelenetében, mint hogy van-e alattuk lepedő, amikor este bedőlnek az ágyba. Kikerülvén a szülői felügyelet alól, bizony minden gyerek elkövet csínyeket. Így kerülnek ruhadarabok a mélyhűtőbe, vagy a szobába csempészett pizza a falra.

Összetartozunk

A PT-eskü, a tábortánc, a gólyaavató és a PT-s szalagavató mind-mind olyan események, amelyek megerősítik a résztvevőkben a közösséghez tartozás érzését. A XXI. század rohanó, jórészt online világában nincs fontosabb, mint az igazi emberi kapcsolatok.

Menü