Mi az a PT-szalagavató?

Mimimi
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM-táborokba 18 éves korig mehetnek a gyerekek, de sokan már 17 éves koruk után „kismókusok”, azaz ifjúsági segítők lesznek.

Egy életre szól

Nem kevés táborozónak hatéves kora óta nem hiányzik a nyári programjából a tábor. PT-snek lenni nem csupán nyaralást jelent, a gyerekek egyúttal befogadó közösségre is találnak. Nem csoda, hogy az elmúlt három évtized alatt sok családban már a második generáció tölti a nyarat a PT-vel. A tábor szervezőinek is fontos, hogy a gyerekek felnőttkorukban is emlékezzenek arra, hogy mit jelentett nekik a PEOPLE TEAM.

Örök emlék

A turnusok utolsó napján a délután program fontos része a szalagavató. A műsorvezető a színpadra szólítja az „utolsó éves” táborozókat. A táborvezető rövid, de hatásos beszédben búcsúzik el tőlük. A bársonypárnákon már készen állnak a kézművestáborosok által készített PT-szalagos kitűzők. A szalagokat a tábor legfiatalabb lakói tűzik fel a nagyoknak. A hétéveseknek is nagy élmény ez a megtisztelő feladat. Természetesen a koccintás sem maradhat el, a kuktások rengeteg málnaszörppel készülnek az eseményre.

Bevezetés a mókusságba

Azoknak, akik a következő nyáron szeretnék megtapasztalni, milyen is a táboroztatói lét, egy éjszakai program keretében mesélnek a tanárok és a mókusok. Egy kismókus segít az étkezéseknél, takarít, de akár kézműves-foglalkozást is tarthat. Nagy szerep hárul rájuk a csapatok összetartásában is. Foglalkoznak a legkisebbekkel: egy esti mese mindig enyhíti a honvágyat, és segít az elalvásban is.

Menü