Az ország másik feléből is lettek barátaim

Kölyöknézet
PEOPLE TEAM tábor

A nyári táborokba a gyerekek többsége az élmények miatt megy. Vannak azonban, akik hasznos tudással is gazdagodnak. A 15 éves Eta a PEOPLE TEAM nyári táborában tanult meg főzni, és az sem utolsó szempont, hogy tartós barátságokat alakított ki.

„Azért szeretek táborozni, mert közben megismerünk új embereket, és szocializálódunk. Életre szóló élményeket és új barátokat szerzünk, ha nem félünk nyitni mások felé. A szüleimnek addig se kell figyelniük rám, és mondtam nekik, hogy attól még, hogy nincsenek velem, nekem semmi bajom se lesz.

Kíváncsi voltam a PT-re, hogy milyen lesz az egész tábor hangulata. Féltem, hogy nem leszek jóban senkivel, ehhez képest szerintem életre szóló barátságokat kötöttem a táborban. Olyanokkal is összebarátkoztam, akik Magyarország másik felén laknak, de még így is tartjuk egymással a kapcsolatot, és időnként találkozunk.

A PT-ben az első nap sokkal jobb volt, mint vártam. Már akkor kialakultak az alapkötődések a későbbi barátaim és köztem. Kuktatáborba jelentkeztem, ahol sokat segítettek a mókusok (Szilvi, Vili, Zorka, Fru, Anna – még mindig hálás vagyok nekik). Azóta többször tudok otthon magamnak kaját csinálni, és nem kell megkérnem rá anyukámat.

Egyszerűen imádtam az összes tábori programot. A csapatunkhoz az esti programokon kerültünk közel egymáshoz úgy igazán. Az összes mókus nagyon kedves volt, és megint megemlíteném Szilvit (kuktatanár), aki olyan dolgokat mondott nekem, amik örökre bennem maradnak – a lehető legpozitívabb értelemben. A csapatos feladatnál is az ő csapatában voltam.

Hihetetlenül mély és komoly beszélgetések folytak le köztem és a tábori barátaim között, de közben minden egyes pillanatom a hülyéskedésről szólt. Nem tudnék kiemelni egy napot, az összes nap, amit ott töltöttem, életem legjobb napja volt. Szerintem a csapatos feladatok nagyon jó részei a tábornak, kihagyhatatlanok.

A táborban teljesen szabadnak éreztem magam. Kár, hogy a suli kezdetekor, kb. 1 hónap múlva megint ott vagyok, hogy minden egyes pillanatom be van osztva. Az utolsó nap rosszul éreztem magam, mert haza kellett menni. Meg utána is egy héttel azt mondogattam minden embernek, hogy én vissza akarok menni a PT-be.”


Menü