A szokásosat?

Kérdezünk
PEOPLE TEAM tábor

Petra azért szeret a PEOPLE TEAM nyári táborában dolgozni, mert ott mindenki figyel mindenkire. Lássuk, milyen egyéb tapasztalatokat szerzett a PT-ben!

Mutatkozz be, kérlek!

Falmann Petra vagyok, és idén is szeretném feldobni a napjaitokat a kedvenc helyemen a táborban: a büfében! Ha valami finomra vágytok, keressetek engem, és lehet, hogy egy idő után már csak annyit kérdezek, hogy ,,a szokásosat?”. Már nagyon várom, hogy újra lássam a régieket, és megismerhessem az új arcokat. A kedvenc fagyim az epres Cornetto.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Stresszelni nem nagyon stresszeltem, mert tudom, hogy sosem vagyok egyedül, és bármikor tudok segítséget kérni. A szünetekben viszont megrohamoznak minket a gyerekek, ezért nagyon fel kell pörögni, hogy lépést tudjunk tartani a megnövekedett forgalommal. Az üdítősüveg-nyitási képességem az évek során közel tökéletesre fejlődött. Eközben azért szeretem megkérdezni a gyerekektől, hogy milyen volt az órájuk vagy az adott program, ők pedig lelkesen szoktak mesélni, az mindig nagyon boldoggá tesz, feldob.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Ha már büfé, el nem tudjátok képzelni, milyen nehezek az italos rekeszek. Amikor már a sokadikat pakolod, akkor jössz rá, hogy nem kellett volna annyiszor kihagyni a konditermet. De mindig segítségemre van valaki, aki észreveszi, hogy küzdök, legyen az táborozó vagy táboroztató. Együtt üdítőt vagy fagyit pakolni pedig már nagyon jó móka. Ezt szeretem a táborban, mindenki figyel mindenkire, és bármire is van szükséged, van rá megfelelő ember. Igazi csapatmunka folyik, ami szerintem nagyon jó példaként szolgál a gyerekeknek is.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Szerintem igazán kéne a táboroztatóknak egy alvásfelelős. Mindenki a maximumon felül pörög heteken keresztül, hogy a gyerekeknek a legjobb legyen, és néha hajlamosak vagyunk elfeledkezni magunkról. A fotósok hajnalokba nyúlóan szokták szerkeszteni a képeket, hogy kikerülhessenek másnap frissen az oldalra, a tanárok este még megbeszélést tartanak, rengetegen laptoppal és papírokkal mászkálnak, hogy a másnapi óráikra felkészüljenek. A mókusok sokszor altatás után még segítenek, ahol tudnak, és a dokik is éjjel-nappal rendelkezésre állnak.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Hangár. Igaz, a szótárban szerepel, de a PT-ben egyáltalán nem azt jelenti, amire először gondolnánk. A hangár a tábor központja, rengeteg programmal, illetve itt is étkezünk. Folyamatos a nyüzsgés, a jókedv. Itt aztán nem lehet unatkozni! További előnye, hogy bárkit keresel, a hangárban megtalálhatod. Vagy legalábbis valaki tudni fogja, hol van. (Többnyire.) Na meg a legjobb, hogy itt van a büfé is.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Kisebb koromban, amíg még versenyszerűen táncoltam, imádtam tánctáborba járni. Az egyik év viszont különösen megmaradt, mert az edzőnk úgy látta, hogy már elég idősek vagyunk ahhoz, hogy kipróbáljunk egy új műfajt, ezek pedig az akrobatikus elemek voltak. Emlékszem, hogy mindig is csodálva néztem azokat a párosokat, illetve csapatokat, akik mindenféle emeléseket csináltak a koreográfiájukban, és alig vártam, hogy én is kipróbálhassam. Kiderült, hogy közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, de a tábor végére már extrább elemeket is meg tudtunk csinálni. Az nagyon jó volt.


Menü