Egy táborban a húgommal

Keverve
PEOPLE TEAM tábor

Eldőlt, már nincs visszaút. Idén a húgom is jön a PEOPLE TEAM-táborba, ez már tuti. Addig rágta anyáék fülét, hogy beleegyeztek, már a jelentkezési lapokat is kitöltötték. Idén nemcsak én utazom Kecskemétre, hanem Lilla is. Gyorsan meg kell barátkoznom ezzel a gondolattal.

Ne értsétek félre, szeretem a húgomat, aki ötödikes, és általában kis cuki. Csak még kicsi hozzám. Nem egyforma az érdeklődési körünk, ő még nagyon szeret játszani. Én már gimibe járok, kilencedikbe. Ez az első tanévem a középsuliban, minden tök új. Épp csak megszoktam, hogy más tanáraim, osztálytársaim lettek, az egész sokkal felnőttesebb, komolyabb, mint eddig. Eleinte nagyon izgultam, hogy milyen lesz, de nem kellett volna, mert kezd kialakulni a csapat. Már van néhány haverom, akikkel néha együtt lógunk tanítás után. Lucával pedig már majdnem igazi barátnők lettünk. Együtt járunk kosarazni, így többet vagyunk együtt, jókat dumálunk az öltözőben is. A féltett titkainkat még nem osztjuk meg egymással, de sok mindenről lehet vele őszintén beszélni. Hasonlóan gondolkodunk a dolgokról.

A régi barátaim mind másik suliba kerültek, így csak ritkán tudunk összejönni, ezért nagyon örülök Luca barátságának. Sokat meséltem neki a PT-táborról, kedvet kapott hozzá, most ő is jelentkezett. Alig várjuk, hogy nyár legyen, és mehessünk. Erre a húgom bekavart. Nem tudom, hogy kezelem majd ezt a helyzetet. Igaz, hogy nem egy tématáborban leszünk, így nem csüng állandóan rajtam. Őt rábeszéltem a kézművestáborra, szeret gyöngyöt fűzni meg ragasztgatni. Az neki való. Mi Lucával a sporttáborba jelentkeztünk, ő azt akarta nagyon. Én meg kipróbálom, bár szívem szerint a fotósba mennék. Eddig a kuktatábort ismertem meg, azt nagyon élveztem. Finomságokat sütöttünk-főztünk. Szuper volt, remélem, az idei is az lesz.

Lilla állandóan a táborról kérdezget, nagyon izgatottan készül. Persze én vagyok az oka, hiszen annyi érdekeset meséltem neki, amikor hazajöttem. Hogyne, hiszen ez a táborok tábora, olyan, mint egy nyári fesztivál. Legjobban a strandolást, főleg a csúszdaparkot meg a vízi csatát várja, imád pancsolni. De az állatsimogatásra is nagyon kíváncsi. Mi Lucával az esti koncerteket meg a show-műsorokat várjuk, ezek tényleg fantasztikusak. Amikor 500 táborozó együtt bulizik.

Igazából nem bánom, hogy a húgom is jön, mert tuti jól fog szórakozni. De az lenne a legjobb, ha sikerülne rábeszélni valamelyik barátnőjét, hogy jelentkezzen ő is, és együtt aludnának. Persze biztos talál majd ott is új barátokat, akikkel jól érzi magát. Néha meg én is rá tudok nézni, nem nagy ügy. Csak lenne már végre nyár, és kezdődne a tábor!

Lejegyezte: Laczkó Zsuzsa


Menü