Az Erőss fiúk

Keverve
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Ti szerettek bemutatkozni? Sokan szoronganak előtte, izgalmukban izzad a tenyerük, sőt még az is előfordul, hogy megremeg a hangjuk, amikor a nevüket hangosan kell kimondani idegenek előtt. Én kifejezetten élvezem ezeket a helyzeteket.

Szokásommá vált, hogy bemutatkozáskor figyelem az emberek arcát, reakcióját, amikor szemtől szemben határozottan kimondom: „Erőss vagyok.” Itt hatásszünetet tartok. Persze így leírva rögtön látszik, hogy ez egy név, de kimondva más, úgy hatásosabb. Mindenki azt hiszi, hogy dicsekszem ezzel a tulajdonsággal. Milyen nagyképű gyerek indít így egy ismerkedést? A legtöbben meghökkennek, végigmérnek, van, aki gúnyosan mosolyog vagy grimaszol. Én pedig nagyon élvezem ezt az egészet.

A bátyámtól tanultam, aki három évvel idősebb nálam, igazi nagymenő. Ő a legvagányabb nyolcadikos a sulinkban, mindenki felnéz rá. A haverjai nagyon tisztelik, elfogadják vezérnek. Ő aztán tudja, hogy kell viselkedni bármilyen cikis helyzetben. A lányok meg egyenesen odáig vannak érte. Alig lehet őket levakarni. Sokszor engem kérnek meg, hogy adjak ki fontos infókat róla: mikor megy egyedül valahova, hogy „véletlenül” összefussanak vele. Csak néha segítek nekik, de a kedvenc csokimmal le tudnak venni a lábamról. Természetesen komolyabb titkokat nem árulok el, hiszen mégiscsak a bátyám a legfontosabb a számomra.

Mostanában néha megengedi, hogy velük lógjak a suli után. Eddig haragudott, ha anyáék rábíztak, de belátta, hogy már én is elég nagy vagyok, mehetek velük fagyizni vagy hamburgerezni. Azt is tudja, hogy soha nem árulnám be otthon, bármit is csinálna. Gyakran elképzelem, hogy mi ketten leszünk a suli legmenőbb párosa, az Erőss fiúk, akikre mindenki hallgat. Tök jó lenne, ha a többiek lesnék a kívánságainkat, és azt csinálnák, amit mi akarunk.

Abban biztos vagyok, hogy Bence megvédene, ha bántanának. De eddig erre nem került sor, nem vagyok én olyan zűrös gyerek, hogy bajba keveredjek. Különben a tesóm is elég nyugis, kerüli a balhés alakokat, egyáltalán nem verekedős. Nekem ő a példaképem, ha ez eddig még nem derült volna ki. Szeretnék én is olyan lenni, mint ő, de nagyon vigyáznom kell, hogy ne utánozzam, mert azt ki nem állhatja.

Alig várom a nyári szünetet, mert idén először együtt megyünk táborba. Ráadásul Kecskemétre, a PEOPLE TEAM-táborba, ahol ott is alszunk. Bence egyik haverja már volt ott tavaly, és most végre nekünk is sikerült a szüleinket megfűznünk. Igaz, a bátyám a barátjával akart menni, de anyáék nélkülem nem engedik. Hurrá! Így én is táborozhatok.

Annyi fantasztikusat hallottam már erről a táborról, ami akkora élmény, mint egy fesztivál. Ráadásul még új barátokat is szerezhetek. Elképzelem, ahogy a tesómmal bevonulunk, és mindenki minket figyel: a szuper Erőss fiúkat.

Lejegyezte: Laczkó Zsuzsa


Menü