Egy srác virágot szedett a névnapomon

Kérdezünk
PEOPLE TEAM tábor

Boglár, a PEOPLE TEAM egyik táboroztatója mesélt nekünk többek között stresszoldó fagyiról, sok-sok tésztáról és szuper csapatról.

Mutatkozz be, kérlek!

Kovács Boglár vagyok, 22 éves, két éve táboroztatok a PT-ben, a filmes szekcióban. Egyébként drámatanár leszek/vagyok, tehát szeretek gyerekekkel foglalkozni, szeretem a színházat, és hiszek a játék világmegváltó erejében. Elég jól oldok meg hirtelen felmerülő problémákat, főleg mióta év közben is lett egy alsósokból álló színjátszó csoportom.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Azért, mert jó oda visszatérni, és hiányozna, ha kimaradna a nyárból. Azért is, mert sűrítve rengeteg tapasztalatot szerzek a gyerekekről, és az ilyen lehetőségeket kár kihagyni. Szeretem a közösséget, az előző években mindig értek nagyon kellemes meglepetések, amikor megismertem egy-egy új embert. Az esti beszélgetések, a nappali pörgés és a túl sok tésztaevés mind hozzátartozik már a nyaramhoz.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Igen, de az a jó, hogy a hét vége felé már minden táboroztató feszültebb, és ilyenkor általában egymást támogatjuk, ami nekem nagyon jól tud esni. Illetve a büfés fagyi is elég jó stresszoldó.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Soba leves.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Moslékolás.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Múlt évben a 2. heti kisfilm elkészítése úgy en bloc. Csodálatos gyerekek voltak, akikkel egyrészt szerintem az alkotás is jól sikerült, de ami még fontosabb: nagyon jó beszélgetések alakultak ki közöttünk, amiből ők és én is sokat merítettem.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Szerintem minden elég jól működik, nem jutott eszembe semmi, csak a pszichológus, de tudom, hogy erre is volt kezdeményezés tavaly.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Azt, hogy megélhetik ezt az élményt gyerekként, és azt, hogy a szüleik fizetik a büfékártyájukat.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Mókus, kismókus, hangár, swimming pool, sárga ház, zöld ház, büfékártya.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Az, hogy kevés alvással is lehet nagyon kreatívnak lenni.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Ez még 2015-ben volt, amikor színjátszós táborozó voltam. Igazából az egész egy hatalmas élmény volt, mert ez volt az első olyan élményem, még gimi előtt, hogy egy jó fej csapathoz tartozok, akik arra a két hétre a legjobb barátaimmá váltak. Az élmény pedig az, hogy pont a PT-ben volt a névnapom, és az egyik srác felkelt korán, és szedett nekem virágot valahol a táborban.


Menü