Biodiverzitás Kecskeméten

Táborhatás
PEOPLE TEAM tábor

A biodiverzitás kifejezést először Raymond F. Dasmann ökológus használta az 1968-ban megjelent Egy másféle ország című könyvében. A fogalom azonban csak a 80-as években vált általánosan ismertté. 2000 óta május 22-én megemlékezünk a biodiverzitásról, ez lett a biológiai sokféleség nemzetközi napja. Az, hogy sokféle állat, növény él a Földön, magától értetődőnek látszik. De az a változatosság, amelyet ma láthatunk, közel négymilliárd éves fejlődés eredménye. Talán ti is meglepődtök azon, hogy ennek az időnek a legnagyobb részében, kb. 600 millió évvel ezelőttig csak baktériumok és egysejtű szervezetek lakták a bolygónkat. Csak jóval ezután került sor a többsejtű, egyre bonyolultabb felépítésű élőlények kialakulására. A fejlődési folyamat felgyorsult, mivel minél bonyolultabb egy szerkezet, annál több helyen lehet megváltoztatni, tehát annál több a lehetőség új fajok kialakulására.

Szeretitek a banánt, az epret, a málnát? Képzeljétek el, hogy csak ezeket ehetitek, semmilyen más gyümölcsöt. Idővel beleunnátok, még akkor is, ha eddig nagyon szerettétek. Milyen nagyszerű, hogy létezik barack, körte, szőlő is! Ezekből sem csak egyféle van, mindegyiknek más a fajtája, színe, formája, de még az íze is. Ez a biodiverzitás: az élővilág sokfélesége.

Mi köze a biodiverzitásnak a PEOPLE TEAM táboraihoz?

Talán már rá is jöttetek a válaszra: a PEOPLE TEAM táborait is a sokféleség, változatosság jellemzi. Folyamatosan fejlődik, változik. A PEOPLE TEAM alternatívát kínál az érdeklődő 7–17 éves korosztálynak, hogy a nyarat aktívan, sok-sok élménnyel töltsék el. A táborok sokféleségéről, a sokszínű változatokról olvassatok, érdeklődjetek a honlapon!

A sporttáborban például különféle sportágakat próbálhattok ki, a fiatal mentorok rendszeres edzéseket biztosítanak, és bevállalós erőpróbákat is ajánlanak nektek. Bowling, floorball, vízilabda, strandröplabda és még sok más érdekes sportolási lehetőség vár benneteket. Az angoltáborban szórakozva tanulhattok, anyanyelvű táborvezetés és kommunikációs foglalkozások várnak rátok.

1 tábor, 100 alternatíva. Mi más lehetne ez, mint a legjobb példa a diverzitásra? Kecskeméten a legnagyobb sokféleséget találhatjátok, ami a táborokat illeti. Nemcsak a sporttábor és az angoltábor népszerű, hanem a filmestábor, a gamertábor, a robotikatábor vagy a dróntábor is.

Jó helyről egy tapodtat sem

A táborok sokféleségét senki sem vitathatja, de ha ez még mindig nem lenne elég, akkor álljon itt még egy érv. A nap zárásaként vetélkedőkön, koncerteken vehettek részt. Rajtatok áll, hogy miből mennyit mazsoláztok. A PEOPLE TEAM 3 turnusban szervezi a táborokat, jelentkezzetek minél hamarabb, hozzátok el a tesókat, barátokat is!

Szerencsés Melinda

Menü