Szerelem a négyzeten (3/3)

Táborhatás
PEOPLE TEAM tábor

Az ember sohasem lehet elég óvatos és körültekintő. Azt hiszem, mindenre gondoltam. Frizura befésülve, gyors zuhany, kevés illat. A délutáni hőségben biztosan jól fog esni a fagyi, és közben beszélgethetünk tovább. Kettesben. Minél jobban megismerem ezt a lányt, annál jobban azt érzem, hogy még többet szeretnék vele együtt lenni. Hátha ma az is kiderül, amit eddig nem mertem megkérdezni. Szóval az, hogy szimpatikus vagyok-e neki. Végre egy olyan lányra leltem, akit nem csak az izmaim érdekelnek. Akivel lehet komolyan beszélgetni. Aki rejtélyes, titokzatos is egyben.

Hamarabb elkészültem, mint a megbeszélt időpont, de sebaj, hiszen várok én szívesen. A jégszekrényből elővettem a két fagyit, amit a büfében vettem, és magabiztosan sétáltam ki a szobából. A haverok kacsintva mutatták hüvelykujjukkal a like jelét. Magamban százszor elképzeltem a jelenetet. Ahogy átadom a fagyit, még jó, hogy ő is a csokit szereti. Aztán esetleg még a kezét is megfogom, ha engedi. Amint így álmodoztam, egyszer csak meghallottam a hangját. Fürdőruhában szaladt el előttem egy csapat lánnyal. A nagy melegben rohantak fürödni, egymást vízzel locsolni. Éppen azon versenyeztek, hogy ki ér előbb a vízhez.

Én meg csak álltam ott a két fagyival a kezemben. Hang nem jött ki a torkomon. Tényleg ilyenek a lányok? Csak játszanak a fiúk szívével? Ezt azért már mégsem teheti meg velem! Elhatároztam, hogy megvárom, akármi is lesz a vége. Ha kinevetnek a barátnőivel, az sem érdekel. Tudni akarom, hogy mi baja van velem. Már megint levegőnek nézett.

Aztán bánatomban leültem, és csak néztem, ahogy olvad a fagyi a kezemben. Hallgattam a lányok vidám kacagását, de nem volt kedvem odanézni. Ahogy ültem ott magamba roskadva, egyszer csak hallom újra a csilingelő hangot. „Elnézést a késésért, de ebben a melegben muszáj volt egy kicsit felfrissülnöm” – mondta ezt félig vizes hajjal, elbűvölő mosollyal a várva várt tüneményem. Vékony nyári ruhában, napszemüvegben állt előttem, és félénken nyújtotta a kezét az olvadó fagyi felé. Szédülten sikerült feltápászkodnom, kezemet árnyékként a homlokomhoz tettem, és a fürdőző lányok felé pillantottam. Éppen egymást locsolták hancúrozva, köztük az én kedvesem.

Beletelt néhány pillanatba, mire matematikusagyam felfogta. Hiszen ez szerelem a négyzeten! Ikerlányok rabolták el a szívemet!

Szerencsés Melinda írása

Menü