Szerelem a négyzeten (3/2)

Táborhatás
PEOPLE TEAM tábor

Mit kereshet a szívem hölgye a kuktatáborban? Oké, hogy a PEOPLE TEAM táborában lehetőség van a cserére, de azt már az első beszélgetés alkalmával sikerült kiderítenem, hogy mennyire nem szeret a konyhában tevékenykedni. Igaz, hogy lányként illene érdeklődnie a sütés és a főzés iránt, de valahogy eddig még nem kapott kedvet hozzá. Annál jobban szereti a természetet, az állatokat és a növényeket. Valóban először jött táborozni, a fotózás érdekli a legjobban. Először csak otthon fotózott a maga kedvére, aztán beküldött pár fotót az iskolai újságba, majd egyre több pályázaton vett részt. Szóval elmélyült a témában, és ezért jött ide. Tapasztalatokat szerezni, új technikákat tanulni. Erre ma reggel azt látom, hogy az én rajongásom tárgya a kuktatáborozók csoportja felé veszi az irányt. Kezéből hiányzik a kis kamera, amit tegnap még az ebédlőbe is magával hozott. Ezt ki kell derítenem, mégpedig minél hamarabb. Csak óvatosan, nehogy megbántsam, aztán szóba se álljon velem. Először a barátaim segítségét kérem.

A haverok szerint nemcsak hogy rejtélyes ez a lány, de káprázatos a mosolya és remek az alakja. Feltétlenül össze akarnak hozni minket, szerintük jó páros leszünk. Mindent megtesznek az ügy érdekében, és megígérték, hogy kiderítik, mi állhat a háttérben.

A szívem egyre jobban kalimpált, amikor délben újra megláttam ŐT az ebédlőben. Eldöntöttem, lesz, ami lesz, ma lehengerlő leszek. Az is voltam. Bevetettem a tudományos ismereteimet, mindent, amit a robotikáról tudok, hogy elkápráztassam. Sikerült! Szinte szárnyaltam, ahogy erről a futurisztikus, nagy távlatokat nyitó tudományterületről beszéltem. Informatikai, matematikai és elektromechanikai ismeretekre van szükség, amelyek segítségével robotokat lehet létrehozni és fejleszteni. Erre itt, a táborban is van lehetőség, eszméletlen itt minden! Belemelegedtem a témába. Udvariasan hagytam azonban, hogy ő is elmondja a mai élményeit, miután percekig csak itta a szavaimat. Olyan csillogó szemekkel mesélt a fotós élményeiről, hogy nem mertem félbeszakítani. Ha ma egész nap fotózott, akkor reggel mit keresett a kuktákkal? Talán van ott egy fiú, akivel találkozott? Mással is ismerkedik? Nem mertem megkérdezni, nehogy leomoljon az az álomkép, amit dédelgetek magamban. Inkább erőt gyűjtöttem, és meghívtam fagyizni.

Szerencsés Melinda írása

Menü