Marci táborozik

Kölyöknézet
PEOPLE TEAM tábor

Láttátok volna Lackó tágra nyílt szemét, amikor meglátott a hátizsákból előbújni! Annyira elmacskásodtak a lábaim a hosszú utazástól, hogy alig bírtam kibújni. Így először csak a pofimat dugtam ki a lyukon. Lackó azt hitte, hogy rosszul lát. Aztán segített kimászni, és magához ölelt. Simogatott, cirógatott, nem tudott betelni velem. Bevallom, ez nagyon jólesett nekem. Ki ne örülne annak, ha a legjobb barátja megöleli? Lackó okos és ügyes fiú, rögtön eszébe jutott a házirend, és tudta, hogy csak két választása van: vagy jelenti, hogy itt vagyok, vagy pedig nem szól senkinek, és elbújtat a szobában. Pár percig gondolkozott, aztán döntött: maradhatok vele titokban a szobában, elbújtat az éjjeliszekrény fiókjában. Ehhez azonban be kellett avatnia a szobatársát is. Plusz még a mellettünk lévő szoba lakóit is, akikkel közös a fürdő, mert ikerszobák vannak a táborban. No, nekik sem kellett több! Az izgalom a tetőfokára hágott. Mindannyian benne voltak a titkos hadicselben. Mert hát nemcsak hogy el kellett rejteniük, hanem szabályos időközönként meg is kellett etetniük engem. Arra is vigyázni kellett, hogy ne szökjek ki a szobából. Hiszen a kíváncsiság nagy úr, izgultak, hogy meggondolatlanul utánuk megyek.

Marci és a barátai fotóstáborba jelentkeztek, ezért mindenki elhozta a fényképezőgépét is. Ugye kitaláljátok, hogy kit fényképeztek le először? Természetesen engem, ahogy kikukucskálok a hátizsákból. Elhatározták, hogy mindent lefotóznak, és megmutatják nekem. Így egy kicsit én is részese lehetek a tábori élményeknek.

Miután mindenki elhelyezkedett, kiválasztották az ágyakat. Mi Lackóval az ablak melletti ágyra telepedtünk, mert az ablakon kiugrani már nagyon jól tudok, és ha pisilnem kell, onnan gyorsan ki- és beugrom. Ez a Lackó, hogy mi mindenre gondolt! A szekrény fiókjába tett nekem egy kis törülközőt, hogy kényelmesen tudjak aludni. Finom ételek, tejecske, puha ágyikó, cirógatások. Kell ennél több egy első táborozónak? Én nagyon meg voltam elégedve mindennel. A szoba is elég tágas, kényelmesen elférünk benne velem együtt hárman. Csak ki ne derüljön, hogy potyautas van a fedélzeten!

Ez az írás a „Marci” sorozat 10/5. része.

Szerző: Szerencsés Melinda

Menü