Megmenekültem

Táborhatás
PEOPLE TEAM tábor

Végre eljött a várva várt pillanat, és holnap utazom Kecskemétre, mert kezdődik a PEOPLE TEAM nyári tábora. Már hónapokkal ezelőtt jelentkeztem az angoltáborba, és számoltam a napokat. Már csak egyet kell aludni.

Mondanom sem kell, hogy sokáig nem jött álom a szememre az izgatottság miatt. Vajon milyen lesz? A videó és az írások alapján egy fergeteges nyári fesztiválra hasonlít, érdekes programokkal, jó társasággal, rengeteg élménnyel és vidámsággal. Remélem, a foglalkozásokat is élvezni fogom, és a végére már álmodni is angolul fogok. Jó lenne új barátokat találni, esetleg külföldieket is. Meghívhatnám őket hozzánk jövőre, és én is ellátogathatnék idegen országokba. A tengerhez vagy a magas hegyekbe, ahol nyáron is hó van.

– Hű, milyen óriásiak ezek a sziklák! Hogy vakít a napfény, ahogy visszatükröződik a fehér havon! Gyönyörű táj, de nagyon kihalt. Sehol egy lélek. Csak ott fenn, a hegytetőn vannak fenyők. Hova lettek az emberek? És miért van ekkora csend? Jaj, de hideg van itt, majd lefagy a lábam! Persze, hiszen mezítláb állok a hóban. Még ilyet! Kezd ijesztővé válni ez az egyedüllét.

Na végre, a távolból látok valami mozgást, valakik felém tartanak. De kik ezek? Messziről emberi formájuk van, de ahogy közelednek, egyre inkább földönkívülieknek tűnnek. Darabos, gépies a mozgásuk is, mint a robotoknak. Elég félelmetes, színes fények villognak a szemükben. Jobb lesz, ha nem várom meg őket, hanem elbújok valahova. Pár alacsony, havas bokron kívül nincs itt semmi rejtekhely. De jól jönne most Harry Potter láthatatlanná tévő varázsköpenye! Egy varázspálcának is örülnék, vagy bárminek, ami segítene eltűnni innen.

Minden hiába, már annyira közel jöttek, hogy jól ki lehet venni a vonásaikat: furcsa, E. T.-szerű lények, biztosan ufóval érkeztek. Tudnak ezek angolul? Hogy mondjam meg nekik, hogy ne bántsanak? Egy szó sem jut eszembe. Inkább elszaladok. Jaj, nem tudok elfutni, mert földbe gyökerezett a lábam, meg sem bírom mozdítani! Amikor segítségért kiáltanék, egyetlen árva hang sem jön ki a torkomon. Mi lesz most velem? Elkapnak?

– Kisfiam, ébredj már fel végre, mert elkésel a táborból! Vagy már nem is akarsz menni?

Anya hangjára kipattant a szemem és kiugrottam az ágyból.

– Hát persze hogy akarok! Megyek a PT-táborba! Megmenekültem!

Laczkó Zsuzsa írása

Menü