Lara és Luca

Táborhatás
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Vannak, akik elit táborokba küldik a gyerekeiket, luxuskörülmények közé. És vannak olyanok is, akik a PEOPLE TEAM-et választják, ahol a jó hangulat és a közösségépítés a lényeg.

Lara

– Képzeld, kialakult Lara nyári programtáblázata!

– Micsodája?

– Két és fél hónap ugyebár a vakáció, mind a tíz hétre beírattuk valamilyen táborba. Alig várja, hogy újabb nyelveket sajátíthasson el, elmélyedhessen a tudományokban, illetve elit sportokat űzhessen.

– Milyen nyelveket?

– Az angoltábor az alap, természetesen külföldön, Londonban. A némettábora Berlinben, a franciatábora pedig Párizsban lesz. Japánul is fog tanulni, anyanyelvűektől.

– Miféle tudományok? Ugye nem azt mondod, hogy a nyári szünetben matekozni fog?

– Olyasmi. Egyik héten fizika, a másikon kémia. Így mire elkezdődik a hetedik, az új tantárgyakból ő lesz a legokosabb az osztályban.

– Mik azok az elit sportok?

– Lovaglás és tenisz az alap, azt már csinálja iskola mellett is, de most megtanul még golfozni és szörfözni is. Valamint beírattuk egy balatoni jachttáborba.

– Külföld, Balaton, szép helyek.

– Bizony! Ezenkívül megy még a Rózsadombra és Hűvösvölgybe is. Az ottalvós táborok mind sokcsillagos szállodákban lesznek, wellnesshotelekben. Jakuzzi, szauna, masszázs…

– Jól hangzik.

Luca

– Luca hol fog táborozni? Ugye nem megint a nagyszülőknél tölti az egész nyarat, és a tücsökciripelést hallgatja az árok szélén, meg dagonyázza a sarat a patakparton?

– Oda is megy, mert nagyon szereti a természetet. De idén mi is beírattuk őt egy táborba.

– Juj, de izgi! Milyen tábor? Mondd már!

Játéktábor. PEOPLE TEAM.

– Játék? Hát ott meg mit fog csinálni?

– Meg fogsz lepődni: játszani. Szellemi játékokat és sportjátékokat. Kártya, társasjáték, sakk stb. Még szabadulószoba is van. Csapatjátékok, sorversenyek, ilyesmi.

– De mit tanul belőle?

– Japánul és golfozni ugyan nem. Viszont megtanul küzdeni, fejlődik a versenyszelleme. Találékonyabb és kreatívabb lesz. Hatékonyabb problémamegoldást sajátít el. Megtanul csapatban gondolkodni, a közösség érdekeit néha az egyén fölé helyezni.

– Sátorozós? Lara fél a sötétben, és nem bír hálózsákban aludni. Nem mer éjjel kimenni a kinti vécére.

– Nem. Komfortos szobákban szállnak meg, és mindegyikhez van saját zuhanyzó.

– Hol van ez?

– Kecskeméten. Van itt főző-, színjátszó-, sport-, tánc- és kézművestábor is. Esténként vetélkedők és bulik. Mint egy gyerekfesztivál.

– Hmmm… Lehet, hogy lemondom Lara kínai nyelvtanfolyamát. Vagy talán átteszem a vitorlástábort. Mit mondtál? Mi is a neve? PEOPLE TEAM?

Szerző: Tóth Réka

Menü