Kedves, gyerekszerető csapat várja a táborozókat

Kérdezünk
PEOPLE TEAM tábor

A nyári táborok szívét a gyerekek adják, a motor pedig a táboroztatók lelkesedése. Nem árt, ha egy nagy tábort fiatalos lendülettel koordinálnak, és 6-7 gyerekre jut egy táboroztató. A PEOPLE TEAM ezt tudja vállalni – a három évtizedes történelme során több ezer gyerek és sok animátor (mókus) fordult meg a PT-ben. Egyikükkel, Misivel beszélgettünk.

Miért fontos a táborozás?

Kikapcsolódást és nyaralást jelent számomra. Új ismerősöket és tapasztalatokat szerezhetünk. Tovább tudjuk fejleszteni azt a tudásunkat, amit már tudunk, vagy akár újakat is szerezhetünk. Kipróbálhatunk dolgokat, ahol máshol nem tudunk. Sok programlehetőséget kínál, mindenki megtalálhatja a számára kedvezőt.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne félj ismerkedni és segítséget kérni! Ebben a táborban határ a csillagos ég. Esetleg nem tetszik a választott turnusod? Ez is könnyedén megoldható. Nem fogsz unatkozni!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne féltsék a gyerekeiket, a lehető legjobb helyen vannak. Kedves és gyerekszerető csapat vigyáz rájuk. Nincs olyan gyerek, aki ne találná meg a helyét a PEOPLE TEAM-ben.

Ha volt rossz tapasztalatod vagy élményed táborozáskor, hogyan és milyen segítséggel sikerült átlendülni rajta?

Egyik héten a szobatársam nem volt a legszimpibb. Piszkált és nem hagyott békén. Megkérdeztem, hogy át tudok-e költözni egy másik szobába. A táboroztatók segítettek, és kerestek nekem egy új szobatársat. A migrénemre is gyors segítséget nyújtottak az orvosok, mert a fájdalomcsillapítómat otthon hagytam.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Igen, sikerült. A legjobb és legkedvesebb barátaim közül a legtöbb PT-s. Mindig számíthatok rájuk, segítenek, ha kell (vagy ha nem kell). Ezek a barátságok, amik itt alakulnak, végig fognak kísérni egész életemben.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

A kajaügyelet. Mindig jól el lehet itt beszélgetni táborozókkal és táboroztatókkal egyaránt. Ugyanilyen a trambulin és a hangár is. A játékszobában nemcsak játszani, hanem a (nagyon fontos) pihenést és felfrissülést is meg lehet találni egy csocsó vagy egy Bang!-ezés közben.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Gördülékenységet, precizitást és nagyszerű új programokat gyerekeknek. Egy nagyon jó, összeszokott táboroztatói csapatot, akik rugalmasak és segítőkészek. Olyan gyerekeket, akikkel lehet játszani, beszélgetni.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Semmiképpen sem szidjuk le vagy kiabáljuk le, ha elvesztettük már a türelmünket. Ezek a gyerekek általában nagyon sok figyelmet igényelnek, amit valószínűleg otthon nem kapnak meg. Ha minden kötél szakad, mondd meg neki, hogy milyen fárasztó tud lenni a táboroztatás, pihenésre van szükséged, de mindenképpen fogsz még vele találkozni és beszélgetni.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Zene, tábortánc, jókedv, vízi csata, strand, jó társaság, új ismeretek szerzése, játékos tanulás, új játékok megismerése, felkészült és rugalmas táboroztatók, változatos programok.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

2019-ben felkértek fotómodellnek. Néhány fotós modellt keresett a projektjükhöz. Máig az általuk készült kép a profilképem. Tavaly pedig többen szerettek volna velem társasjátékozni, mert annyira tetszett nekik a Dobble nevű kártyajáték.

Tartasz valamitől?

Kicsit tartok attól, hogy a szokásos pörgés miatt elfáradok, és nem fogom tudni a maximumot nyújtani, de ezt ki lehet küszöbölni az esti pihenésekkel.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Arra, hogy milyen gyerekekkel fogok megismerkedni idén. Minden gyerek egy egyedi személyiség. Kíváncsi vagyok, idén miben leszek jobb, milyen élményeket szerzek.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Kitartó vagyok, évről évre jobb minőséget tudok nyújtani. Még több ismertséget tudok kötni, és ezek mellett élményeket is tudok szerezni.

Menü