Pozitív szemléletmód

Keverve
PEOPLE TEAM tábor

Állítsd középpontba a pozitív dolgokat! Azt találjuk meg, amit keresünk. Keresd a barátságot, boldogságot! Kerüld a negatív hatásokat!

Az élet nem egy jelmezes főpróba az előadás előtt, csak egy próbálkozásod van. Cselekedj most! A tét magas: a jövő nemzedékei. Tedd meg, ami szükséges, majd azt, ami lehetséges, ezután a lehetetlennek tűnő következhet!

Folyamatosan tanulj, fejleszd magad! Hogy pozitív önbecsülésed kialakuljon, tegyél valamit másokért önzetlenül. Oszd meg másokkal, amid van! Ülj be egy cukrászdába a barátaiddal, látogasd meg egy kórházban fekvő ismerősödet, vagy vegyél részt énekkari próbán! Legyél hálás, tartsd számon életed áldásait!

Tisztázd, hogy mi a feladatod, személyes küldetésed, és ennek megfelelően tudd, hogy mi a fontos számodra! Ami nem fontos, amiatt ne aggódj! Élvezd, amid van, ne halmozz fel dolgokat, élj egyszerűen, a szükségtelen tárgyaktól szabadulj meg! Jó, ha van humorérzéked. Nézd a dolgok vicces oldalát! Ha betörtek, legalább nem kell nézned tovább azt a ronda lámpát.

Gondoskodj testi jóllétedről: tornázz, étkezz egészségesen, aludj eleget! Ha jól érzed magad, könnyebb pozitivitást visszatükrözni. Használd büfékártyádat a ZABI DA KANKA-ban! A PEOPLE TEAM-táborban korlátlan zöldség-, gyümölcsfogyasztás és salátabár vár. Egy hajvágás vagy új öltözék is feltölthet, lökést adhat szellemileg és lelkileg, segíthet magabiztosnak lenni.

Tedd mindennapjaid részévé azt, amit szeretsz: hallgass zenét, olvass könyvet, vegyél egy fürdőt vagy tegyél egy sétát!

Ha olyan problémába ütközöl, melynek megoldása túlmutat a képességeiden, kérj támogatást baráttól, tanácsadótól, segítőtől, vagy meditálj!

A pubertáskori érzelmi hullámvasút meditációval irányíthatóbbá válik. Megfelelő megközelítéssel izgő-mozgó gyermekeknek is meg lehet tanítani, hogy hogyan csendesíthetik le az elméjüket, nyugtathatják meg a testüket, dolgozhatják fel eredményesebben érzéseiket, tarthatják emlékezetükben az új információkat, javíthatják figyelmüket. A tudatos jelenlét, éber elmélkedés elősegíti a lazítást, a nyugalom állapotát és az önelfogadást, amire a tizenéveseknek nagy szükségük van. Segít a saját és mások érzelmeinek azonosításában, illetve az erélyessé, együttérzővé, szerénnyé válásban. A mély lélegzetvétellel, étkezési és lefekvési rituálékkal, sétákkal érdemes kezdeni, később vezetett meditációkkal a szorongást is lehet oldani, valamint segít pozitívnak maradni.

Fordította: Dobai Katalin

Forrás: youth4work.com és headspace.com

Menü