Életre szóló élmény gyerekeknek

Kérdezünk
PEOPLE TEAM tábor

Táborozás, nagy kaland. Ki is tudhatná jobban, mire lehet számítani egy nyári táborban, mint aki korábban maga is táborozott, most pedig témavezető ugyanabban a táborban, nevezetesen a PEOPLE TEAM-ben? Marcival beszélgettünk.

Miért fontos a táborozás?

Szerintem azért fontos, mert rengeteg barátot tud szerezni, aki táborozik. Én is sok-sok barátot találtam itt, amikor még táborozó voltam, akikkel a mai napig jó kapcsolatot ápolok. Illetve azért is tartom még fontosnak a táborozást, hogy a gyerekek ne a tévé előtt üljenek egész nyáron. A PT-ben ráadásul új készségeket is tanulhatnak, itt nem csak a léhűtésről szól a nyár.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Kezdj el ismerkedni, amint lehetőséged van rá! Akár már a buszon kezdj el barátkozni a melletted ülővel, vagy amikor megérkezel a táborba, bátran barátkozz a többi táborozóval. Itt mindenki szuper barátságos.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne féljenek egy kis szabadságot adni a gyerekeknek! Itt hozzájuk hasonló gondolkodású gyerekekkel élvezhetik a nyarat, miközben biztonságban vannak. Ez egy életre szóló élmény lehet a gyermekeiknek.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Szeretném kihozni magamból a maximumot, hogy fantasztikus nyarat adhassak a gyerekeknek. Ezek mellett szeretem az itteni tanári közösséget, megvitatni velük a gyerekek fejlődését, és új ötleteket kidolgozni, hogy hogyan tehetnénk még gördülékenyebbé a tábort.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Empátiával állok hozzá, és elmondom neki, hogy amit csinál, az bosszant, és megkérem, hogy ne csinálja. Keresek neki barátokat, akikkel jól ellehet, és megtalálhatja a társaságát.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– H. Dávid

– Zene

– Pörgés

– Tömeg

– Motiváció

– Barátok

– Jó idő

– Határozott menedzsment

– Csillámpor

– Víz (a medencében és inni is)

– Vidámság

– Sikerélmény

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Nekem az volt a legnagyobb sikerélményem, amikor a hét végén bemutattuk a gyerekek filmjeit, rengetegen eljöttek, és mindenkinek tetszettek a filmek. Ilyenkor látszik a filmet készítő gyerekek arcán, hogy mennyire büszkék az alkotásukra.

Tartasz valamitől?

Attól tartok, hogy nem leszek elég hangos, és nem tudom érvényesíteni az ötleteimet. Illetve attól, hogy túl meleg lesz éjszaka.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Kíváncsi vagyok arra, hogy milyen alkotásokat fognak idén bemutatni a kis prüntyők, és hogy mennyien lesznek.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Be fogom bizonyítani magamnak, hogy tudom menedzselni a filmtanárokat, és iránymutatást tudok adni 30 gyereknek.

Menü