Motivációnk fokozása

Keverve
PEOPLE TEAM tábor

A versengő helyett az alkotó gondolkodásmódot érdemes gyakorolni. Ha a versenyre összpontosítunk, az elapaszthatja alkotóerőnket. A kreatív ihlet megközelítésén és ösztönzésén keresztül tudjuk fenntartani a magas szintű késztetést.

A motivált gondolkodás a bátorság tudatos kondicionálásával fejleszthető. Tudatában kell lennünk az eseményeknek, terv szerint kiválasztani új gondolkodásmódot, amellyel helyettesítjük, kiváltjuk a számunkra nem működőt.

A motivált gondolkodásmódhoz szükséges kitartáshoz fegyelmünket kell erősíteni. Erős fegyelemmel a kihívások sikeres véghez vitelének folyamatában maradhatunk.

Érdemes fontossági sorrendet felállítani, jól beosztani az időt. Ha nem sikerül terveznünk, akkor a tervünk nem sikerül.

Ha a környezetünkben negatív hullámokat keltő ember van, az alááshatja motivált gondolkodásmódunk alapját.

Ne féljünk megosztani a sikereinket attól tartva, hogy azokat mások túl jelentéktelennek gondolnák! Nem megítélnünk, hanem megbecsülnünk kellene magunkat. Tanuljuk meg ünnepelni eredményeinket, ez ösztönző hatású. Tartózkodás nélkül adjuk mások tudtára sikereinket, ha hála tölt el bennünket, újabbakat vonzhatuk be.

Ha életünkben ki akarunk emelkedni, önmagunk motiválása elengedhetetlen. Lelkierőnket magas szinten kell tartani csüggesztő helyzetekben is, hogy erőt szerezzünk a nehézségek legyőzéséhez. A nemes cél ösztönözhet arra, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet. A cél, ami számít nekünk, a végtelenségig lelkesíthet bennünket, lehetetlennek látszó dolgokat is meg tudunk csinálni.

Képzeld el, milyen lesz a világ a jövőben, hogy fognak élni és dolgozni az emberek! Legyen mire várnod! Álmodj nagyot! Valós, ösztönző álmod legyen, olyan, amire vágyódsz, aminek eléréséhez tágítani kell a komfortzónádat.

A saját versenyedben más emberek teljesítménye lényegtelen. Ha magadat másokhoz hasonlítod, elveszted a lelkesedésedet. Egyedüli versenyző vagy, csak önmagadat szükséges legyőznöd. A tőled telhető legjobban teljesítettél?

Nehéz helyzetekben összpontosíts a következő lépésre! Egyre! Ne gondolj az összes többi várható akadályra!

A múlt nehéz teherként nehezedhet a válladra. Tedd le, és hagyd ott! Ha hibáztál, vagy csalódást okoztál is, az már a múlt, vége, nincs mit tenni miatta. Felejtsd el a negatív dolgokat! A mai egy új nap, esély az újrakezdésre.

Fordíts több időt arra, amit szeretsz, tornázz, olvass inspiráló könyveket, köss ismeretséget tábori mókusokkal, beszélgess pozitív barátokkal!

Fordította: Dobai Katalin

Forrás: youth4work.com

Menü