Mondj igent a táborra!

Kérdezünk
PEOPLE TEAM tábor

Ha nem táborozol, olyasmiről maradsz le, amit később nem pótolhatsz be. A PEOPLE TEAM (PT) nyári táborának egyik ifjú táboroztatója, Fanni mesélt nekünk az élményeiről.

Miért fontos a táborozás?

Azért fontos, mert összehozza az embereket. Úgy gondolom, hogy a tábor segíthet abban, hogy hasonló érdeklődésű barátokat szerezz, illetve hogy új kapcsolatokat alakíts ki olyanokkal, akik ugyanúgy gondolkodnak, mint te. Ezen kívül jó módja a táborozás annak, hogy egyszerre érezd jól magad és tanulj egy új készséget.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Mint sokéves, régi táborozó tanácsolom azt mindenkinek, hogy mondjatok mindenre igent. Ahhoz, hogy teljes legyen az élmény, próbáljatok ki mindent! Ne féljetek az új dolgoktól!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Aggodalommentes, csodás egy hetet a gyerkőcök nélkül. Nem kell izgulni a gyerekek távolléte alatt. A táborozók bizalommal fordulhatnak hozzánk bármilyen felmerülő kérdéssel/problémával. Azért vagyunk, hogy segítsünk.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Ugyanolyan gyerekközpontú legyen a tábor maga, mint a benne részt vevő táboroztatók/tanárok/mókusok külön-külön. Talán ez lenne a fő elvárásom. Összességében pedig: jó hangulatú közös vacsorázásokat, jó fej munkatársakat, klassz emlékeket.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Megtalálom a módját, hogy ő is motivált legyen a feladatai elvégzésében. Megkeresem, miben jó, tisztán kommunikálok vele, megbeszéljük, ha baj van. Rugalmasan, türelmesen állok a táborozóhoz meg a helyzethez is.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Ami szerintem fontos lehet: nyitottság, extrovertáltság, jókedv, barátságosság, rugalmasság, segítőkészség, közvetlenség, sokszínűség, sok lehetőség, jó cél szolgálata.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Kötelező 50 órát csináltam a gimnáziumi évek alatt, és a helyi református templom látogatóinak a gyerekeire vigyáztam a mise alatt. Sokat játszottunk kint, beszélgettünk egy csomót, és jól éreztük magunkat.

Tartasz valamitől?

Hogy leszerepelek tanárként, vagy hogy kevés leszek.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Milyen tapasztalatokkal térek haza, hogy lesz-e még folytatás, illetve hogy mi lesz a következtetés egy hét után.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Hogy rátermett vagyok a feladatra, tudok újat mutatni, és senki sem akarja jobban ezt az egészet, mint én.

Menü