Önmagunk ösztönzése

Keverve
PEOPLE TEAM tábor

Azok az emberek, akik bár tehetségesek, de képtelenek magukat motiválni, meg kell elégedjenek a középszerűséggel. A magát ösztönözni képes ember talál okot és szükséges erőt a dolgok elvégzéséhez anélkül, hogy mások befolyásolnák, hatnának rá. Figyelmesen és kitartóan dolgozik, nem adja fel.

Belső ösztönző erőnk segít, hogy folytassuk, haladjunk, véghez vigyük szándékunkat vagy tervbe vett munkánkat, hogy teremtsünk, fejlődjünk. Mikor nem tudjuk, hogyan kezdjük el, netán feladnánk, önmotivációnk nyomást gyakorol ránk. Segítségével tanulunk és fejlődünk a különböző helyzetekben. Alapvető eszköz céljaink eléréséhez, álmaink valóra váltásához, sikerek eléréséhez, az életben való boldogulásunkhoz.

Az állandó, magas szintű motiváció fenntartásához valós irány, nyilvánvaló, késztető, értelmes cél kitűzése szükséges. Határozd meg, írd le, szerezz képet róla, összpontosíts rá! Legyél energikus, lelkes, pozitív!

A pozitív érzéseket mozgásba hozva kiküszöbölhető a halogatás. Mozgás, cselekvés közben kevesebb idő van aggódni, a szorongást várakozás váltja fel.

Ismételgesd újra meg újra: „minden lépésemmel közelebb kerülök a célomhoz”, „győzni fogok, mert megteszem azt, ami szükséges”, „a megfelelő lépéseket teszem ahhoz, hogy tökéletes legyen az eredményem”. Minél többször ismétled ezeket a megerősítéseket, annál motiváltabb leszel. A munka és a belső hang együttesen alakítanak ki olyan pozitív gondolkodásmódot, amely szükséges az elkedvetlenedés legyőzéséhez. A kívánt eredmények észben tartása biztosítja a diadalt.

Ha vannak pozitív beállítottságú barátaid, akik mindig ott vannak, amikor szükséged van rájuk, szerencsés vagy. Aki magányos, mikor nehézséggel néz szembe, csak saját ösztönző erejére számíthat. A lehetőségek, kihívások elfogadását sem teszi meg helyetted más. Életedben neked kell tervezned és irányt adnod magadnak, hobbit választanod, lelkesnek maradnod, a nehézségek, az esetleges kudarcok és mások negatív megjegyzései ellenére végigcsinálnod a dolgokat.

Az idegen nyelvek ismeretének fontosságát ma már nem kell bizonygatnunk. Nagyon sok fiatal napi szinten fogyaszt internetes tartalmakat angol nyelven, a hallott és olvasott szövegeket remekül megértik, szóbeli kommunikációjuk is fejlett, használható nyelvtudásuk, integratív motivációjuk van. Régebben többen instrumentális motivációval rendelkeztek: azért tanulták a nyelvet, hogy nyelvvizsga-bizonyítványt, többletpontokat szerezzenek. Bármelyik is ösztönözzön, válaszd a PEOPLE TEAM nyelvi táborát, hogy nyáron is tökéletesedj!

Fordította: Dobai Katalin

Forrás: static-contents.youth4work.com

Menü