Virtuális népszerűség?

Keverve
PEOPLE TEAM tábor

Tumblr, Facebook, Twitter. Biztos mindenkinek van profilja e közösségi hálók egyikén. De vajon miért van az, hogy az egyik embernek több követője van, a másiknak kevesebb? Vizsgáljuk meg a témát!

Néha a népszerűség a jó posztokon múlik. Szimplán azért, mert humorosat vagy igazat írsz ki, több százan várhatják a következő írásodat. Persze attól is függ a népszerűség, hogy kinek hány ismerőse van az adott oldalon. Nagyban növeli a sztárságot az, hogyha sok ismerősöd követ és osztogatja meg a posztjaidat. Sokan így népszerűek.

De! Vannak azok az emberek, akiknek csak azért van sok követője, mert olyan képeket rak ki (értem itt a mellet, popót és egyéb gyönyörű testrészeket). És ha már a népszerűségnél tartunk, ki kell emelnem a különféle mozicsillagokat vagy énekeseket, modelleket és sportsztárokat. Rengetegen vannak oda a munkájukért vagy magáért az emberért (David Beckham, Johnny Depp, Cara Delevingne, Demi Lovato).

Sajnálatos módon vannak, akik nem híresek, sokkal inkább hírhedtek. Lehullott csillagok – drogproblémák vagy alkoholizmus áldozataként. Rengeteg tehetséges ember veszett oda ilyesfajta döntések miatt. Karrier vagy drog? Drog vagy karrier? Drog! Miért? Mert jó! Mert ellazulsz tőle, mert más ember vagy tőle. Vagy egyszerűen csak azért, mert másoknak jobban akarsz tetszeni. Igaz, hogy ez a cikk kissé negatív úton halad, de muszáj kiöntenem a lelkemet.

Személy szerint a Tumblrön nem vagyok túl menő, de nem is azért csinálom. Egyszerűen csak szeretem, mert mindig felvidít a sok kép és kiírás. Sosem unatkozom, és minden egyes frissítésnél újabb és újabb posztok töltenek be. Csodás érzés nem unatkozni.

Ebből csak annyit szerettem volna kihozni, hogy a híresség nem feltétlenül jó, de azért nem is rossz dolog. Amikor több százan tetszikelik a képedet vagy egy-egy posztodat, az igazán csudi jó érzés. De vigyázz, mit teszel ki, mert lehetnek hátrányai is! Sok sikert a hírességhez!

Neuvirt Zsani

KecskeNEWSás-archívum – 2014

Menü