Marci bemutatkozik

Kölyöknézet
PEOPLE TEAM tábor

Nem hiszitek el, de komoly döntés előtt állok. Utazzak vagy ne utazzak? Mi lesz velem a gazdám nélkül? Képzeljétek el, azt hallottam, hogy elmegy a gazdim nyaralni, táborozni. Mégpedig azt mondták a szülei, hogy a PEOPLE TEAM táborába megy Kecskemétre! A helyszín elég tágas, mindenki mozgásigényét kielégíti. Mindennap van lehetőség játszani, szaladgálni. Hű, ez remekül hangzik! Akkor akár én is vele mehetek? Hiszen én nagyon szeretek futkározni, szükségem van a szabadban való mozgásra.

DE! Itt jön az én dilemmám. A táborban az egyik fontos szabály: NEM jöhet háziállat a diákokkal. Csak a barátok, tesók, osztálytársak. Minél többen vannak együtt, annál jobb móka lesz egymás társaságában eltölteni a nyarat. Éppen ez az, hiszen én Lackó barátja vagyok. Nem hagyhatom egyedül, és sokkal jobban szórakozunk, ha én is ott vagyok vele. Amikor elmegyünk a barátaihoz, akkor az én gazdám büszkén visz engem magával mindenhová. Mindenki örül nekem, simogatják a bundámat, becézgetnek. Én pedig ilyenkor behúzom a karmaimat, és örömömben dorombolok. Az tetszik nekik a legjobban, ha a kezüket nyalogatom. Ilyenkor kacagnak, és azt mondják, hogy milyen érdes a nyelvem.

Csak mondom a magamét, és közben rájöttem, hogy még nem is mondtam meg nektek a nevem. Marci vagyok, és nemrég születtem. Pontosabban márciusban. Innen kaptam a nevem. Márciusi cicus, Marcicus, röviden csak Marci. Hallgatok a Cicusra is, de mivel kandúr vagyok, ezért a Marci jobban tetszik. A gazdám, Lackó 11 éves, és most készül élete első táborára. Vele szeretnék menni, nem akarom egyedül hagyni. Annyira jó érzés, amikor esténként összebújunk a takaró alatt, és zenét hallgatunk, vagy videóchaten beszélgetünk a barátaival. Ilyenkor én is beledorombolok a beszélgetésbe, Lackó pedig büszkén mutatja, hogy mennyit nőttem. Gyakran lefotóz, és kiteszi a képeimet a szoba falára. Hetente egyszer rááll velem a mérlegre, és megméri a súlyomat, aztán beírja egy füzetbe. Onnan látja, hogy mennyit fejlődtem. Nekem ehhez nem kell füzet, elég, ha a tükörbe nézek, és látom, hogyan gömbölyödik a pocakom.

Ez az írás a „Marci” sorozat 10/1. része.

Szerző: Szerencsés Melinda

Menü