Ismerősök nélkül táborozva nyitottabbá váltam

Kérdezünk
PEOPLE TEAM tábor

Táborozz akár a barátaiddal, akár egyedül, mindkettőnek megvan az előnye: az utóbbinak például az, hogy rávisz arra, hogy kezdeményezz, bátrabban beszélgess másokkal. Többek között erről is szó esett a PEOPLE TEAM egyik táboroztatójával, Nikivel készített interjú során.

Miért fontos a táborozás?

A táborozás azért fontos, mert hasznos tapasztalatokra tehetnek szert a táborozók. A legtöbb program, játék során elengedhetetlen a csapatmunka, ami egy olyan készség, ami az élet számtalan területén rendkívül hasznos. Emellett egy olyan sokszínű táborban, mint a PEOPLE TEAM, szinte biztosan mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb társaságot, barátokat.

Milyen volt az első táboros élményed?

Én először 10 évesen csöppentem a PT világába, teljesen egyedül. Nem ismerőssel, barátokkal érkeztem, így eleinte tartottam attól, hogy nem találom majd meg a helyem a táborban. Ez az aggodalmam már az első esti program alatt szertefoszlott, mivel hamar összebarátkoztam két kedves lánnyal a csapatomból.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

A legfontosabb, hogy ne félj! A táborban bárkihez fordulhatsz, bármivel. Unatkozol? Honvágyad van? Éhes vagy, de csak egy óra múlva lesz vacsora? Mindenre találunk közösen megoldást, merj segítséget kérni! Tudom, ijesztő lehet belevágni egy olyan kalandba, ahol még ismeretlen számodra a környezet, de ha bátor vagy, és mersz nyitni az újdonságok felé, biztosan a legszebb emlékeid őrzője lesz a PEOPLE TEAM.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Így, hogy táborozóként és táboroztatóként is volt szerencsém részt venni a PT-ben, azt tudom mondani, hogy minden rendben lesz. Próbáljanak meg nem aggódni abban az esetben, ha a gyermekük nem hívja fel önöket mindennap. Az első táborozásom alkalmával én is ebben állapodtam meg a szüleimmel, de a sok program és kaland után sokszor teljesen kiment a fejemből. Táborozóként ha bármilyen problémám adódott, egyből segítettek a tanárok, mókusok. Táboroztatóként pedig szeretném ugyanezt a segítséget nyújtani, bármiről is legyen szó.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Előfordult, hogy honvágyam volt a tábor során, de őszintén, szerencsére nem volt sok időm ezen töprengeni. Ha mégis rám tört ez az érzés, általában lefekvés előtt volt a legjellemzőbb. Ilyenkor próbáltam tudatosítani magamban, hogy igazából minden rendben. Úgy fogtam fel, hogy ez egy „küldetés”. Vajon képes vagyok-e teljesen önállóan megélni egy ilyen eseménydús hetet? Természetesen arra is volt lehetőségem, hogy felhívjam a szüleimet, ami szintén sokat segített.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Elsősorban elmondanám neki, hogy amit érez, az teljesen normális, és nincs semmi baj ezzel. Meghallgatnám, és megpróbálnám valami izgalmas játékkal, tevékenységgel elterelni a figyelmét a honvágyáról, hogy ne egyből a szüleit keresse ezekkel a gondolataival, de sajnos ez sokszor elkerülhetetlen.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Mivel sokszor egyedül érkeztem a táborba, így egy bizonyos értelemben rá voltam kényszerülve arra, hogy nyitottabb legyek. Szerencsére ezzel a hozzáállással sok értékes kapcsolattal gazdagodtam a táborok alatt.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Táboroztatóként sok tapasztalattal gazdagodtam az elmúlt években, mindig tanulok valami újat. A legnagyobb érték a csapatban dolgozás számomra, mivel a PT előtt csupán az iskolai feladatok során volt alkalmam ebben fejlődni. Emellett a problémamegoldó készségem is javult a táboroztatásnak köszönhetően.

A legtutibb táboros program a…

A kedvenc programon a szolgáltatóház, ami során különböző szolgáltatásokat lehet igénybe venni. Azért ezt tartom a legizgalmasabbnak, mivel biztosan talál minden táborozó egy számára érdekes „állomást”.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

Egyértelműen a hangár, mivel az a tábor szíve (és persze a büfé is ott található). A hangárban mindig nyüzsgés van, délutánonként pedig különböző programok, illetve hűséges menedékünk, ha éppen esőre áll.

Mi (lesz) táboroztatóként a PT-ben a legjobb?

Visszatérő táboroztatóként a PEOPLE TEAM-ben az lesz a legjobb, hogy ismét egy nagyon kedves csapat része lehetek, illetve hozzájárulhatok több száz gyerek szórakozásához.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Táboroztatóként egy pörgős, kihívásokkal teli hetet várok, amit együtt, a PT csapatával sikeresen és szórakozva teljesíthetünk. Külön várom az esti programokat megelőző tábortáncokat, amiket még mindig annyira élvezek, mint amikor táborozóként táncoltam őket.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Elsősorban tudatosítani magamban, hogy ő egy gyerek, és én is voltam bosszantó, türelmetlen. Megpróbálnék közös nevezőre jutni vele, de ha nem sikerülne, biztosan találnék olyan mókust vagy tanárt, aki tud rá megfelelően hatni.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!
– Tábortánc
– Esti programok
– Habparti
– Strand
– Fagyis hűtő
– Sportolás
– Buborék
– Kréta
– Meglepetésvendégek
– Hangár

Mikor nevettél legnagyobbat a táborban?

Akkor nevettem a legnagyobbat a táborban, amikor nagyon esőre állt, de én magabiztosan, esernyő nélkül vágtam neki a hangárhoz vezető útnak, de az utolsó 10 méteren bőrig áztam, és indulhattam vissza átöltözni.

Melyik volt a legjobb tábori pillanat?

Amikor váratlanul újra láthattam egy régebbi PT-ből ismert barátomat, akivel akkor már évek óta nem találkoztam, megszakadt a kapcsolat, és így be tudtuk hozni azt a pár év lemaradást.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Nagyon jó élmény számomra, amikor azt érzem, hogy a gyerekek bíznak bennem annyira, hogy mernek hozzám fordulni, és én tudok számukra biztonságot, nyugalmat nyújtani. Az első ilyen alkalmam meghatározó emlék maradt.

Tartasz valamitől?

Kicsit tartok attól, hogy ismét egy szempillantás alatt elröppen ez az egy hét, és ismét el kell majd búcsúzni ettől a különleges valóságtól, amit a PT nyújt.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Kíváncsi vagyok, hogy idén milyen váratlan kihívásokat hoznak a turnusok, illetve hogy milyen karaktereket ismerhetek meg.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Be fogom bizonyítani magamnak, hogy idén is fáradhatatlan maradok, és még nyitottabb leszek a kihívásokra.

Menü