Nyugi, csak nyaral a gyerek!

Kérdezünk
PEOPLE TEAM tábor

Meglehet, hogy a szülők lelkiismeret-furdalást éreznek, amikor nyári programokat szerveznek iskolás gyerekeiknek, amíg ők dolgoznak vagy pihennek. Pedig nincs ebben kivetnivaló: a PEOPLE TEAM nyári táborának egyik tanára, Marci már csak tudja, és nem véletlenül ajánlja a táborozást.

Miért fontos a táborozás?

A gyerekek nyáron programok nélkül maradnak. A táborozás egy remek lehetőség arra, hogy elfoglalják magukat, megismerjenek új embereket, kipróbáljanak új dolgokat. Emellett a szülők is tudnak pihenni, nyugodtan dolgozni a nyári szünet alatt is, anélkül, hogy meg kellene oldani a „ki vigyáz a gyerekre” gondot.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ismerjetek meg minél több embert, találjátok meg a saját társaságotokat! A szobában nem érdemes fent maradni, mert sok-sok lehetőségről lemaradtok, és az élet rövid.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

A gyerek ennél biztonságosabb helyen nem lehetne, emiatt nem kell félteni. Mindig minden gyermek boldogságára odafigyelünk, hogy életük legjobb táborozását élhessék át.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Olyan táborozóközösséget, akik nem lógnak ki a munka alól. Sajnos vannak fiatalok, akik még a táborozó szerepében ragadtak, a munkájuk elhanyagolása meg mások leterhelését vonja maga után, és még egyszer ennyi problémát.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Magam vagyok a megtestesült nyugalom. De ha mégis ilyen történne, megpróbálom vele lekommunikálni, hogy mi bosszant engem, és szépen megkérni, hogy ezt a bosszantó cselekvését hagyja abba, vagy valami kompromisszumot keresni.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Sajgó tesók
– Legalább hat Gergő a táboroztatók közül, rosszabb hetekben is
– Sok-sok gyerek
– Végtelen emlék
– Vízi csata
– Wakeboard
– Sok strandolás
– Napsütés, de azért néha jólesik elázni (kivéve géppel a kezedben)

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

A legelső fotóscsoportomnak én voltam a kedvenc tanára, és nagyon jólesett, hogy tanulhattak tőlem. Szeretek tanítani, és a saját tudásomat átadni másoknak. Úgy érzem, visszaadom azt, amit kaptam évekkel ezelőtt a táborban.

Tartasz valamitől?

Hogy a munka miatt kevés ideig tudok csak lent lenni, és félek attól, hogy hiányozni fog utólag a tábor és a sok emlék.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Hogyan alakul a tábor jövője, milyen hatások figyelhetők meg a jelenlegi gazdasági és politikai helyzetnek köszönhetően, mint pl. a Covid vagy az ukrán–orosz háború.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Idén összeszedettebb és jobban elosztott fotósbeosztást tudunk készíteni, jobb munkamegosztással.

Menü