A táborozás kiléptet a komfortzónánkból

Kérdezünk
PEOPLE TEAM tábor

Pörgős órák, strand és esti bulik. Létezik olyan nyári tábor, amelyikben mindez megvan. Zsolttal, a PEOPLE TEAM egyik informatikatanárával beszélgettünk.

Miért fontos a táborozás?

Szerintem azért fontos a táborozás, mert kiléptet a kis komfortzónánkból, és ezáltal új embereket ismerhetünk meg, valamint új dolgokat próbálhatunk ki egyénileg vagy csapatosan. Új barátokat szerezhetünk (akár egy életre), és ami biztos, hogy az alatt az egy, kettő vagy három hét alatt sosem fogunk unatkozni. Valamint pozitív hatása még, hogy megtanulunk közösségben működni és másokkal élni.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Fontos, hogy már a tábor előtt szerezz be mindent, és ne közben kelljen a szülőket, barátokat hívogatni. Légy agilis, és ne akadj fent a problémákon, hanem próbáld azokat megoldani legjobb tudásod szerint!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne stresszeljenek, a gyerekük jó helyen van. Ha mégis valami probléma adódik a tábor bármely szakaszában, keressenek minket, biztos találunk megoldást.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Rengeteg új ismerőst és barátot. Jó hangulatú, pörgős órákat, érdeklődő, okos diákokat, életre szóló élményeket, nagy közös kajálásokat, játékot, napsütéses, viharmentes táborozást, mentális felfrissülést.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Megpróbálom megérteni, mi az oka, unatkozik, esetleg más gondja van, aztán lefoglalni, vagy ha kifejezett problémája van, akkor azt megoldani.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Vitatigris

– Régi PT-sek

– Ismerkedős programok

– Pizza

– Játékok

– Vízi csaták

– Strand

– Péntek esti zenés partik

Lelkes diákok

– Proaktív és vidám csapat

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Megtanítottam a diákjaimat kettő hét alatt arra programozásból, amit az informatikaérettségi programozásrészéhez tudni kell. És a végére már maguktól csinálták, minimális segítséggel. A legjobb diákok.

Tartasz valamitől?

Megint jön valami random probléma, amire szintén random megoldás kell, mint például a folyosóáradásnál.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Milyenek lesznek az új mókusok, tanárok és persze a diákok is. Meg all in all az egész idei tábor.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

A tábor alatt is kiegyensúlyozott életet fogok élni, és mindent megteszek, hogy a legjobbat nyújtsam.

Menü