A telefonodat otthon is tudod nyomkodni

Kérdezünk
PEOPLE TEAM tábor

Egy jó nyári tábor más, mint az otthon töltött idő: sokkal koncentráltabb, lehetőséget ad a képességfejlesztésre, új barátságok kialakítására, no és nincs egyetlen perc sem, amely unalmas lenne. A PEOPLE TEAM egyik táboroztatójával, Rékával beszélgettünk.

Miért fontos a táborozás?

A szülők munkahelyén nincs nyári szünet és annyi szabadnap, ami az egész szünetet lefedné. A fizetett gyermekmegőrző szolgáltatások drágák, a gyerekeket mégsem lehet otthon hagyni egyedül egész nyáron. De ezt leszámítva is rendkívül hasznosnak tartom a nyári táborokat, mert a gyerekek így közösségben vannak, megtanulnak kapcsolatokat kiépíteni, önállósodnak, és nem mellesleg még remekül is szórakoznak.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Merj önmagad lenni, barátkozni, új élményeket szerezni! A telefonodat otthon is tudod nyomkodni, itt inkább vegyél részt a programokban, és szerezz életre szóló barátokat! És a legfontosabb: a jókedved nehogy otthon hagyd!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Nem kell aggódni a gyerekekért (tudom, ezt nagyon könnyű mondani, és a saját gyerekéért mindenki nagyon aggódik, de tényleg nem kell), nagyon ügyesen feltalálják magukat, ha hagyják őket kibontakozni. Ha véletlenül valami kellemetlenség adódna, az a legfontosabb, hogy szóljon a gyerkőc, és akkor biztosan meg tudunk mindent oldani.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Volt, persze főleg kiskoromban. Ilyenkor a táboroztatók mindig segítettek, és együtt felhívtuk a szüleimet. Aztán ez az első napok után mindig elmúlt, a nagy szórakozás közepette nem maradt rá energiám.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

El tudom mondani, hogy nevezik a szabályos tizenkétszöget angolul. És a táboros angolórán feldolgozott Roald Dahl-novellát iskolai és egyetemi beadandóként is sikerült többé-kevésbé újrahasznosítanom.

A legtutibb táboros program…

Egyértelműen a Koboldok városa. Rengeteg játék közül lehet választani, és mindegyik teljesítése után jár valamennyi tábori valuta (taka), amiért lehet ugyan vásárolni, de a cél minél több pénz összegyűjtése. Ez a program tehát a pénzügyi tudatosság szempontjából sem utolsó.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Fejlődési lehetőséget a problémakezelés terén, jó kapcsolat kialakítását a rám bízott gyerekekkel, kevés alvást, szuper órákat, tehetséges és lelkes gyerkőcöket, sok nevetést és izgalmas délutáni programokat.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Nincs akkora kitartása egy gyereknek, hogy halálra tudjon bosszantani, annál már strapabíróbb az idegrendszerem. De ha mégis sikerülne neki, akkor egy jó indokkal kilépnék a szituációból, és eltűnnék öt percre lenyugodni, aztán visszamennék, és folytatnám a teendőim.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Jó sok színes labda

– Vízi csata a meleg napokon

– Csapatprogramok

– Jégkrém

– Motiváló és izgalmas órák

– PT-pizza

– Jó fej táboroztatók

– Tábortánc

– Nevetés

– Jó idő

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Önállóan képesek voltak összerakni egy versenydrónt, és sok gyerkőc forrasztása sokkal szebb volt, mint egyes DIY-videókban az állítólag profiké. Mindezt két-három nap aktív tanulás után sikerült elérniük.

Tartasz valamitől?

Hogy viharos lesz az időjárás, túl meleg lesz a teremben, látszani fog rajtam a fáradtság, vagy a vacsorára szánt pizza késik.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Pontosan hány milliliter üdítő fér be összesen a büfé hűtőibe, és az egy átlagos felnőtt hány napi szükséges folyadékmennyiségét fedezi, illetve ez a naponta elfogyasztandó üdítőmennyiség hány százalékát tenné ki a napi ajánlott kalóriabevitelének?

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Tudok vicces is lenni, és hogy az alvás egy teljesen szükségtelen tevékenység, hiszen egy nap amúgy 24 órából és egy éjszakából áll.

Menü