A pajtások a kosárpályán teremnek

Kérdezünk
PEOPLE TEAM tábor

A honvágy legjobb ellenszere egy új barát. Márpedig új ismeretségeket egy táborban játszi könnyedséggel lehet kötni, így a szomorúság is elillan. Erről és sok egyéb érdekességről mesélt a PEOPLE TEAM egyik táboroztatója, Laci.

Miért fontos a táborozás?

Mert itt lehet a legkönnyebben új emberekkel találkozni. És ez a legjobb hely országon átívelő barátságokat teremteni. Nem mellesleg segít abban, hogy eldöntsük, hogy mivel szeretnénk foglalkozni az életünkben. Vagy akár új hobbikat is felfedezhetünk. De a legfőbb az, hogy a táborozás a szórakozásról szól, és nem a kötelezettségekről, ezért a legfőbb az, hogy egy tábor legyen jobb élmény, mint hogy otthon üljünk és nézzük a tv-t.

Milyen volt az első táborozásod?

Amikor először költöztem be a szobámba, fél órával később megérkezett a szobatársam, akivel felfedeztük a PT-t, és azóta is a legjobb barátomnak mondhatom.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

A PT-re nem mint táborra kell gondolni, hanem egy fiataloknak szóló fesztiválra. Mindig lesz mit csinálni, programok programok hátán. Egy biztos, hogy nem fogsz unatkozni. De ha nincs kedved ezeken részt venni, az sem baj, akkor is van ezer meg egy dolog, amit lehet csinálni. Nyugodtan be lehet állni a többiekhez focizni, kosarazni, teniszezni stb. Ha netalántán nehezen megy a barátkozás, abban is segít a PT az első napos ismerkedős játékokkal, majd később a csapatok alakításánál és a csapatjátékoknál összekovácsolódhattok és barátkozhattok. Hisz mikor, ha nem akkor születnek a legjobb baráti emlékek, amikor játszotok valamit?

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

A PT-t azért tartom a legjobb tábornak, mert rengeteg tematika közül lehet választani, ami szem-szájnak ingere, és nem öreg tanárok, hanem akár huszonéves egyetemisták taníthatják a gyerekeket, aminek a legfőbb előnye, hogy sokkal inkább tartják a gyerekek őket havernak, mint tanárnak, ezáltal a tanulás már-már játék, nem pedig oktatás.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Amikor honvágyam volt, akkor elmentem a kosárpályára, ahol mindig találtam egy pajtást, akivel kosaraztam, és így el is múlt.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Próbálnám elterelni a gondolatait például azzal, hogy elhívom játszani valamit, vagy csak szimplán a hobbijairól beszélgetek vele.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Igen, sikerült, az első PT-s szobatársammal 2014 óta napi szinten tartjuk a kapcsolatot, és táboroztunk együtt a PT-ben.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Leginkább új emberek megismerését.

A legtutibb táboros program a…

Koboldok éjszakája, mert annyit nyertem a tőzsdén, hogy nem bírták kifizetni.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

A Hangár előtti őrhely, ott hallgattam a jobbnál jobb sztorikat.

Mi táboroztatóként a PT-ben a legjobb?

Hogy nemcsak érezhetem, hanem formálhatom is a PT-nek a fesztiválhangulatát.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Egy fiatalos, lendületes csapatot, remek hangulatot. Olyan táborozókat, akik vevők bármilyen játékra. Illetve hogy tanárként a gyerekeket bevezessem az informatika izgalmába mint ahogy anno Figi tette velem.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Megpróbálok keresni neki egy jó pajtást, akivel játszhat valamit. Ha meg nem találok, akkor hallgatom, ameddig csak lehet, közben mosolygok és bólogatok.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Remek táboroztató csapat

– Remek táborozók

– Jó zenék

– Rengetek program

– Rengeteg tematika

– Semmi feszültség

– Tábori buli

– Vízi csata

– Strandolás

– Kiruccanások

Mikor nevettél a legnagyobbat a táborban?

Amikor Totya meg Dzsii elvette az összes tápkábelünket, hogy ne tudjunk hangosak lenni.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Amikor egy táborban táboroztattam egy hétig, és a turnus végére kaptam tőlük egy oklevelet, amin az állt, hogy a „Legjobb táboroztató”. És a legszebb az egészben, hogy egész végig csak önmagamat adtam, és így láthattam, hogy mennyire kedvelnek a gyerekek.

Tartasz valamitől?

Hogy nem fognak megkedvelni a gyerekek.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Milyen a PEOPLE TEAM hangulata „belsős” szemmel. És hogy hogyan lehet ilyen szuper programokat szervezni, mint amik a PT-ben vannak.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Hogy jobban tudok tanítani, mint bármelyik tanárom. És hogy jóban tudok lenni a gyerekekkel. Továbbá be fogom bizonyítani, hogy remek csapatjátékos vagyok.

Menü