Szívesen olvasok esti mesét

Témablokk
PEOPLE TEAM tábor

A táboroztatókkal készült interjúsorozat mostani részében Bogi beszélt többek között arról, mit tesz a bosszantó gyerekekkel, és hogyan nyugtatja meg a honvággyal küzdőket.

Miért fontos a táborozás?

Hol máshol lehetne ennyi új élményt és barátot szerezni? A PEOPLE TEAM egy más időszámítás, más világ, nem szabad kihagyni. Diákként az új tudás és új barátok miatt járnak vissza a gyerekek, és a régi ismerősök és az utánozhatatlan hangulat miatt lesznek később táboroztatók. Mókusként/tanárként is fontos számunkra a tábor, mert nagyon jó tapasztalatszerzés, közben pedig mi is nagyon jól szórakozunk. Megtanulunk igazán csapatként működni és másokkal együtt dolgozni.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Akkor se féljetek, ha egyedül jöttök, már az első órában lesznek új barátaitok. Illetve ha tudtok, hozzatok ventilátort, mert nyáron nagyon meleg tud lenni a szobákban. Hosszabbító is jól jöhet, mert az asztalok alatt van konnektor. Ja, és semmiképp ne hagyjátok otthon a kedvenc plüsseiteket se! Ha barátokkal érkeztek, szuper, ne felejtsétek el beírni, hogy velük szeretnétek egy szobában lenni, de barátkozzatok másokkal is, mert garantáltan találtok jó fej embereket.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne aggódjanak, a gyerekek itt maximum azért lesznek szomorúak, mert vége van, és haza kell menni. Jó kezekben vannak a gyerekek, a táboroztatók egy többnapos tréningen is részt vesznek, hogy biztosan minden simán menjen, és a legjobb táboros élményt tudjuk nyújtani a gyerekeknek. Itt biztos senki nem lesz magányos.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Ha van rá lehetőségem, akkor felhívom a szüleit, hogy tudjon kicsit beszélni velük, utána pedig megpróbálom elterelni a figyelmét, és lefoglalni valamivel – mindig rengeteg program van, szóval biztos talál valamit, ami érdekli. Csinálhatunk például valamilyen ajándékot a szüleinek, mondjuk, egy szép kitűzőt. Ha este szomorodna el valaki, az sem baj, szívesen olvasok esti mesét, és megvárom, amíg elalszik, reggel pedig kezdődhet újra a móka.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Igen, többet is, a legjobb barátnőmet is itt ismertem meg 2019-ben. Nem tudom elképzelni, milyen lenne, ha nem találkoztunk volna a PT-ben. Már diákként is rengeteg embert megismertem, és mivel szerencsére nagyjából egykorúak vagyunk, együtt tudtuk folytatni táboroztatóként.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Megtanultam, milyen fontos a csapatmunka, és hogy mindig számíthassunk egymásra, kölcsönösen. Szóval fontos, hogy én is precízen végezzem a munkámat és tartsam a határidőket. Másoktól se várhatom el, ha én nem teljesítem ezeket. Emellett nagyon fontos, hogy tudjak alkalmazkodni az utolsó pillanatos változásokhoz is, hiszen nagyon gyakran változik a terv, például ha jön egy vihar.

Mi (lesz) táboroztatóként a PT-ben a legjobb?

Újra találkozhatok azokkal a barátaimmal, akiket tavaly óta nem láttam. Egy év alatt nagyon sok minden történik, alig várom, hogy leüljünk beszélgetni, és képbe kerüljünk azzal, hogy kivel mi történt az elmúlt évben. Nagyon jó, hogy ugyanonnan tudjuk folytatni, ahol tavaly abbahagytuk, és nem látszik meg a barátságunkon az a kimaradt egy év.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Rengeteg új élményt, ami meghatározó része lesz a nyaramnak, mint az előző években, ami miatt megéri visszajárni. Emellett a rengeteg hasznos tudást és új tapasztalatot is, amit a táboron kívül is tudok kamatoztatni. Ilyen például, ha gyorsan kell cselekedni, és nincs időm segítséget kérni valamiben, hanem egyedül kell kezelnem egy új helyzetet.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Keresek neki valami programot, ami érdekli, és lefoglalhatja vele magát. Annyi lehetőség van, hogy biztos talál valamit. Semmiképp sem szidom le vagy küldöm el.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– ventilátor
– hosszabbító
– a táboros barátaim
– a régi táboros pólóim
– filctollak, hogy begyűjthessem az új barátaim aláírásait a pólómra
– a kedvenc napszemüvegem, hogy ne látszódjon, ha fáradt vagyok (nem jut eszembe több kreatív dolog, bocsi)

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Amikor a hét végére elsajátították, amiket tanítottam nekik, és egyedül is nagyon ügyesen tudtak dolgozni. Jó volt látni, hogy hasznos volt a munkám, és pozitív visszajelzés volt, hogy ezek szerint jól csináltam. Öröm volt látni a gyerekeken, hogy megtetszett nekik, megszerették, amit csináltak, és belejöttek. Jólesett, amikor órák után is odajöttek kérdezni valamit, vagy csak megkértek, hogy tanítsak még valami újat.

Tartasz valamitől?

Miről maradok le az első héten, mert sajnos arra nem tudok menni. Mindig annyi minden történik már egy hét alatt is, hogy a tábor végére az első hét nagyon messzinek tűnik. Gondoltam már rá, hogy leírom mindennap a legviccesebb eseményeket.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Mennyi új arc lesz, honnan jöttek, és milyenek. Remélem, idén is lesznek újak, akik visszatérnek majd ezentúl minden évben, és oszlopos tagjai lesznek a folyamatosan bővülő társaságnak.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Kevés alvással is tudok produktív lenni, és a maximumot nyújtani. Nagyon nagy a pörgés a táborban, fontos, hogy ne zombik legyünk, mert akkor nem tudjuk úgy végezni a feladatunkat, ahogy az elvárt lenne, ezzel pedig a többieket is hátráltatjuk.

Menü