Napközis angoltábor Kecskeméten

Keverve
PEOPLE TEAM tábor

Egy angoltáborban annyit fejlődhet egy gyerek, mint az iskolában több hónap alatt, miközben a tankönyvízt felváltja a szórakozva tanulás. A kommunikációt a középpontba helyező foglalkozások által a gyerekek – mondhatni – kénytelenek megértetni magukat idegen nyelven, azonban nincs számonkérés, csak hasonló korú, érdeklődési körű és tudásszintű társaság, valamint fiatal és rugalmas tanárok. Legalábbis erre számíthat, aki a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborát választja.

A gyerekfesztiválként jellemzett PT-táboroknak csak egyike az angoltábor. Az 1991 óta táboroztató alapítvány turnusonként 500 gyereket fogad, akik idén 17-féle szekció közül választhatnak. Az idegen nyelvi képzésen kívül filmestábor, gamertábor, programozótábor, robotikatábor, dróntábor, brókerek és tőzsdecápák tábora, játéktábor, fotóstábor, kézművestábor, írótábor, tudóstábor, színházi tábor, kuktatábor, sporttábor, tánctábor, valamint egy igazi újdonság, a 3D konstruktőrök tábora várja a 7 és 17 év közötti jelentkezőket. Minden foglalkozás 5-10 fős csoportokban zajlik, így lehetőség van az egyéni tempó és kérések figyelembevételére is. A meghirdetett témák mindegyike a gyakorlatot helyezi előtérbe, így az órákon a száraz elméleti tananyag helyett az életszerű szituációkra helyezik a hangsúlyt.

A PEOPLE TEAM eleinte angoltáborként indult, az évtizedek során azonban egyre nagyobb és népszerűbb lett: ma már a világ minden tájáról jelentkeznek az új generációs táborokba. Az anyanyelv nem jelent akadályt, és akár teljesen kezdők is érkezhetnek az angoltáborba. A csoportbeosztás egy szintfelmérőt követően történik meg, így nem fordulhat elő, hogy bárki is unatkozni fog az órákon. Osztályozás nincs, vicces feladatok annál inkább, a magyarul nem beszélő tanárok pedig garantálják, hogy a minden reggeltől kb. 13.30-ig tartó foglalkozásokon kizárólag angolul fognak kommunikálni. A beszédközpontú órák előnye, hogy a gyerekek később jobban feltalálják magukat külföldön, és a nyelvvizsga szempontjából sem elhanyagolható tudásra tesznek szert. Mindezt egy hét alatt, az NJE Homokbányai Kollégium területén, ahol a PT-táborok megvalósulnak. Erre az egy-egy hétre (idén három turnusra, tehát összesen három hétre) teljes egészében a PT-seké a campus területe, ahol nemcsak a tanulásnak van helye, de délutánonként és esténként a szórakozásé a főszerep. A tematikus foglalkozások után ugyanis szabad programok sorából választhatnak a gyerekek, akik ellátogatnak a csúszdaparkba, kígyót simogathatnak, előadásokon és koncerten vehetnek részt, illetve csapatokban versenyezhetnek kedves ajándékokért. A napi háromszori étkezésen kívül a résztvevők számára korlátlan gyümölcs- és zöldségfogyasztás elérhető, de a büfé kínálatával is érdemes számolni.

A PEOPLE TEAM ottalvós és napközis táborokat is szervez, de a bentlakásos lehetőség gyorsan betelt, így már csupán hazajárósként lehet regisztrálni a táborokba – a kecskemétiek és környékiek körében bizonyára ismerős a Neumann János Egyetem helyszíne. A bejárósokat nem kell rögtön az órák után hazavinni, hiszen a buli csak ezután kezdődik; a lényeg, hogy a 22 órai takarodóig haza kell menniük a diákoknak. Visszajárós és testvérkedvezmény elérhető, a fizetés SZÉP-kártyával és átutalással is lehetséges. A regisztrációhoz ide kell kattintani – több szekció betelt már, ezért érdemes mielőbb jelentkezni. A turnusok dátuma idén: július 24–30., július 31. – augusztus 6. és augusztus 7–13.

Menü