Itt vagyok a legfelszabadultabb

Kérdezünk
PEOPLE TEAM tábor

Mi kérdezünk, a PEOPLE TEAM táboroztatói válaszolnak. Ezúttal Tamással beszélgetünk, akivel a PT fotóstáborában találkozhattok.

Miért fontos a táborozás?

Segít a gyerekeknek új barátságokat kialakítani, elősegíti a szociális készségek fejlődését. A csoportos játékok során fejleszthetik az együttműködési, csapatban gondolkodási készségeiket, melyek a későbbi életük során fontosak lehetnek számukra.

Milyen volt az első táboros élményed?

Mikor Petra bemutatott a többi táboroztatónak, akivel tavaly összebarátkozott, mindenki megkérdezte, mennyi hétre jöttem. Én magabiztosan válaszoltam, hogy három hétre. Mindenki azt mondta, bátor döntés. Azóta sem bántam meg.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Bár elsőre kissé ijesztő lehet sok száz ember között egyedül lenni, de hamar rájön az ember, mennyi új baráti kapcsolat vár rá, mely mind-mind új élményt ad.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

A szülők gyakran aggódnak, mikor egy vagy több hétre elengedik a gyermeküket táborozni – főleg, ha első alkalomról van szó –, de nem kell félniük, hiszen a gyermekük mindig jó kezekbe kerül a PEOPLE TEAM táborában, ahol számos új élményt és barátságot szerezhet.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

A legtöbb problémára igaz, hogy kommunikációval és beszélgetéssel mindig megoldhatók. Egy gyereken látszik, ha szomorú vagy kedvtelen, ilyenkor fontos, hogy odamenjünk hozzá és beszélgessünk vele. A beszélgetés segít feloldani a bezárkózást, mivel a gyerekek sokszor félnek elmondani a problémájukat. Igyekezni kell rávilágítani, hogy semmi gond nincs ezzel, mindenki érezhet így, és ha szeretne beszélni a szüleivel, akik még megnyugtathatják.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Igen, mivel sok táboroztató barátom pesti, így van, akit egy évig nem látok, csak a táborban. Viszont mikor találkozunk a táborban, mégis olyan, mintha csak egy hete nem láttuk volna egymást.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Úgy hiszem, az improvizációs és a gyors rajzolási készségeim fejlődtek nagyot. A fotós elméleti előadás során, mikor nem volt projektorunk, a fényképezőgépek működését volt, hogy krétával rajzolva és az aktuális állapotnak megfelelően újrarajzolva mutattam be a csoportomnak.

A legtutibb táboros program a…

A vízi csata nagyon király és jólesik egy forró nyári napon. De az esti programok közötti PT’s Got Talent is nagyon menő, mindig sokan előállnak valami vicces vagy épp fárasztóan vicces műsorral.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

A kajaügyeletnél lévő nyugágyak; egy fárasztó, fotós-rohangálós napon, mikor a lábam már elkopott, nagyon jó érzés kicsit felhuppanni azokra a kényelmes nyugágyakra.

Mi (lesz) táboroztatóként a PT-ben a legjobb?

Újra találkozhatok a táboroztató barátaimmal és azokkal a fotós gyerekekkel, akik mindig elmondják, hogy miattunk jönnek fotóra, és mindig a mi csoportunkba szeretnének kerülni. Az, hogy valakire ilyen nagy hatással tudunk lenni, nagyon jó érzés.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Hogy újra egy hatalmas tábori banzájt csináljunk, ahol mindenki jól érzi magát. Itt érzem mindig a legfelszabadultabbnak magam.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Előveszem a bennem lapuló gyereket, és elkezdek dilisen viselkedni. Ettől hamar beadja valaki a derekát, és nevet. Így abbahagyja a bosszantást, és mindenki jól érzi magát.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– cappys szék

– trambik

– vízi csata

– strand

– fotósoknak fényfestés

– lift

– ventilátor

– karaoke

– PT-s gyros

– kuktatábor

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Sikerült olyan képeket csinálni, amelyeknek a mikéntjéről eddig nem tudtak.

Tartasz valamitől?

Idén mi lesz a fotószerkesztési és feltöltési rekordidő. Eddig talán a hajnali 3, fél 4 volt a leghajmeresztőbb, mikor a technika ellenünk dolgozott.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Hogy mit hoz az idei PT. Mindig meg tud lepni valami újjal és változatossal.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Az öregedés sem állíthat meg abban, hogy egész nap talpon legyek frissen, üdén.

Menü