Ha kell, démonirtót játszom

Kérdezünk
PEOPLE TEAM tábor

Egy rutinos táboroztató jó színész is egyben, legalábbis így gondolja Noémi, akivel a PEOPLE TEAM táborában találkozhattok. Noémi anyukát játszik, varázsigét mond, vagy amire csak szüksége van egy gyereknek ahhoz, hogy jól és biztonságban érezze magát a táborban.

Miért fontos a táborozás?

Egy tábor nemcsak arról szól, hogy hasznosan töltsük a nyarat és ne otthon unatkozzunk, hanem arról is, hogy új barátokat szerezzünk, megtapasztaljunk olyan dolgokat, amiket eddig még nem, olyan kalandokat éljünk át együtt, melyeket majd ámulva hallgatnak a többiek, és hogy kicsit kiszakadjunk a komfortzónánkból. Egy tábor teljesen más világ, mint az otthonunk. Belépve megszűnik a külvilág, másképp jár az idő, és úgy elröppen, hogy észre sem vesszük.

Milyen volt az első táboros élményed?

Hatévesen mentem először táborozni. Izgatottan vágtam neki, de sajnos mivel én voltam a legfiatalabb, a nagyok nem igazán fogadtak be, de így is nagyon élveztem, hogy végre a sulin kívül is mehetek valahova, ahol izgibb dolgokat csinálunk.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne félj ismerkedni! Akkor lesz a tábor a legjobb, ha sok-sok barátot gyűjtesz, akikkel végigbulizzátok azt a pár hetet. Vegyetek részt programokon, próbáljatok ki mindent! Hamar eljön az az idő, amikor már „öregek” lesztek a táborozáshoz, nehogy megbánjátok, hogy nem használtátok ki a lehetőségeiteket.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Természetes, hogy mindenki félti a gyerekét, de a táborozás egy olyan élmény, amit minden gyereknek át kell élni. Nem történhet semmi baj, a táboroztatók mindenre figyelnek.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Szerintem beszélgetéssel, figyelemeltereléssel könnyen kezelhető. Közös játékra invitálnám a többiekkel, vagy bemutatnám másoknak, hogy ne legyen egyedül. Amint társaságba kerül, már el is felejti, hogy mi volt a problémája az előbb.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Három évvel ezelőtt egy bentlakásos táborban megismertem egy lányt, aki a szomszéd szobában lakott. Én már eleve a barátnőimmel érkeztem a táborba, így ott nem nagyon beszéltünk, csak elkértük egymás elérhetőségét. A tábor utáni nap viszont elkezdtünk beszélgetni, és ez a barátság azóta is tart.

Mi táboroztatóként a PT-ben a legjobb?

Megismerhetem a gyerekeket és a többi táboroztatót, valamint találkozhatok azokkal is, akikkel tavaly jóban lettünk, de egy éve nem láttam őket, hogy újra átéljük ezt a kalandot együtt.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Egy pörgős, szuper csapatot, akikkel gördülékenyen megy majd a közös „munka”. Ezzel tavaly nem volt probléma, remélem, idén sem lesz. Nagyon élveztem a tavalyi évet, sok új barátot szereztem, remélem, idén újra találkozok velük.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Vannak, voltak és lesznek kibírhatatlan emberek, nem csak gyerekek, felnőttek is. Ilyenkor a legjobb, ha óvatosan megkérjük, hogy ne csinálja ezt vagy azt, majd lekötjük valami játékkal a figyelmét, hogy ne velünk foglalkozzon.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Strand

– Kirándulás

– Zene

– Barátok

– Sport

– Jégkrém

– Napsütés

– Tábortánc

– Tábortűz

– Programok

Melyik volt a legjobb tábori pillanat?

Nem a legjobb pillanat volt, inkább csak meglepő. Hívott egy kislány, hogy baj van. Bementem a szobájukba, és mondta, hogy menjek be a fürdőbe, mert nincs meleg víz. Beléptem, és láttam, hogy három gyerek ruha nélkül áll a zuhany előtt. Meglepetésemben elfordultam, de nem zavartatták magukat. Miután „megszereltem” a vizet, kérték, hogy maradjak. Segítettem megágyazni, kipakolni a bőröndökből. Ezek után együtt kiűztük a gonosz szellemeket a szobából, majd mindenki nyugodtan aludhatott. Itt, a PT-ben nem számít, hogy ki vagy, ha anyukát kell játszani, akkor anyuka vagy, ha démonirtót, akkor előkapsz egy varázsigét. Ide jó színészi képességek nélkül ne jelentkezzen senki.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Már nagyon régóta kosárlabdázok, de sosem „edzősködtem” még. Tavaly nagyon meglepődtem, hogy mennyien jöttek játszani együtt, és ujjongtak, amikor én is beálltam közéjük játszani. Bevallom, volt olyan gyerkőc, aki simán lenyomott engem is.

Tartasz valamitől?

Kik lesznek az idei táboroztatók, és hogy fogok-e olyan jó barátokat találni, mint tavaly? Mert a táboroztatás nem egy olyan dolog, amit egyedül lehet csinálni, itt fő a csapatmunka.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Idén is ugyanolyan jól meg fogom-e találni a gyerekekkel a közös hangot, mint tavaly, főleg, hogy már tapasztalattal indulok neki a dolognak.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Mindig van hova fejlődni, és van mit tanulni. Mindig jönnek újabb és újabb nehézségek az életben, de ezeken túl kell lépni.

Menü