Mennyi alvás elég egy táborban?

Kérdezünk
PEOPLE TEAM tábor

A táboroztatás izgalmas élmény nemcsak a gyerekek, de a táboroztatók számára is. Vannak, akik a turnusok alatt csak keveset alszanak. A PEOPLE TEAM egyik tanára, Patrik a PT előtt igyekszik meggyőzni magát arról, hogy elegendő hat óra alvás. Szerinted igaza van?

Miért fontos a táborozás?

Nincs is jobb annál, amikor szétizzadva, egy nyári nap után leülsz az új barátaiddal megenni egy zsíros kenyeret. Az összetartás érzése egy nem mindennapi környezetben sokkal erősebb és különlegesebb. A felejthetetlen pillanatok aránya magasabb, és így rengeteg emléket vihetünk haza az életre szóló barátságok mellett.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Legyél felkészülve arra, hogy ilyen élményben nem volt még részed. Ne félj új embereket megismerni! És a legfontosabb, hogy érezd jól magad.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Beszélje meg a gyerekével, hogy mindennap egyszer hívják fel egymást, hogy a gyermek beszámolhasson az aznapi élményeiről. Így kevésbé aggódik a szülő, és a gyermek honvágya is csitul.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Napi három elfogadható és tápanyagdús étkezést. Korlátlan hozzáférést az ivóvízhez. Jó hangulatot. Barátságos és nyitott vezetőséget. A programok legyenek kreatívak, de mellette legyen elég szabadidő, hogy mindenki elégedett legyen.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Két nagy levegővétel általában elég szokott lenni, viszont ha tényleg problémás, akkor megkeresnék vele egy kollégát, hátha jobban meg tudom érteni a gyermek szituációját, vagy ha valami komolyabb baj lenne.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Víz

– Pizza

– Tábortűz

– Valamilyen grandiózus versenyjáték csapatokkal és pontszerzéssel

– Jó hangulat

– Barátok

– Peonza

– Koncert

– Tánc

– Éneklés (lehetőleg tábortűznél)

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Középiskolában az informatikatanár felkért, hogy a zöldfülűeket segítsem ki, és mivel nemrég tanultam azokat, amiket ők most vesznek, könnyebben megértettem, hogy mivel van problémájuk, és ezért gördülékenyen felülkerekedtünk az akadályokon.

Tartasz valamitől?

Hogy a barátaimat, akik – ha jól tudom – tanárok és mókusok lesznek, nem fogom annyit látni a tábor alatt, mint szeretném.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

A táborozók mennyire fogékonyak a programozásra; mennyit tudok majd a héten aludni; és egy szobába kerülök-e Gerivel.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Hat liter víz naponta nem elég. Hat óra alvás naponta bőven elég. Hat nap alatt tudok életre szóló emlékeket szerezni.

Menü