A gyerekek nyarának jobbá tevésében segítünk

Kérdezünk
PEOPLE TEAM tábor

Táboroztatni csak szívvel-lélekkel lehet. Így gondolja Gyuszi is, aki a táborozói korból épp csak kinőve mókusként, azaz a PEOPLE TEAM nyári táborainak animátoraként igyekszik visszaadni azokból az élményekből, amelyeket ő szerzett néhány évvel ezelőtt. A PT-ben egyszerűen nincs idő a honvággyal foglalkozni, a folyamatos pörgés, a rengeteg program és a bulik, új barátok gondoskodnak az életre szóló kalandról.

Miért fontos a táborozás?

A gyerekek nemcsak kiszakadnak az iskolai környezetből, hanem rengeteget nevethetnek, szórakozhatnak és nem utolsósorban fejlődhetnek is, és erre a legtökéletesebb megoldás a PT. A közösségben való együttlét, a szociális készségek fejlődése, a táborban megtapasztalt élmények mindenképpen pozitív hatással lesznek a gyerekekre. Fontos, hogy a diákok egy olyan területen tapasztalhatják meg a közösségi élményt, ami nem annyira szabályozott, mint egy iskolai környezet. A PT előnyei között van a kikapcsolódás, az élmények gyűjtése, az új kapcsolatok kiépítési lehetősége, valamint a feltöltődés.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Nyugi, mindenki izgul, nem vagy egyedül. Menjetek oda szimpatikus táborozókhoz, itt a legnagyobb lehetőség új barátságok kialakítására. És hidd el, ők is nagy valószínűséggel nyitottak lesznek felétek.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Természetes, hogy aggódnak a gyerekeikért, de biztos vagyok abban, hogy ez a hét (esetleg több hét is) lesz a legjobb hetük a nyáron, sőt lehet, egész évben.

Volt honvágyad táborlakóként?

Nem volt, annyi rengeteg dolgot csináltunk, hogy nem volt idő honvággyal foglalkozni.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Előfordult ilyen probléma, egyből odamentünk mi, mókusok, és megpróbáltuk a lehető legjobban komfortálni a táborozót.

Ha volt rossz tapasztalatod vagy élményed táborozáskor, hogyan és milyen segítséggel sikerült átlendülni rajta?

Szerintem nem sok gyereket tudunk találni, aki a PT-ben rossz élményekkel gazdagodott volna, nekem szerencsére egy sem volt.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Természetesen, sok új barátommal a mai napig tartom a kapcsolatot, és ennek nagyon örülök.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Ha valaki volt már táborozni, könnyebben meg tudja a gyerekek oldalát érteni, így egyszerűbben lehet kompromisszumokat kötni.

A legtutibb táboros program az…

Az összes is. De komolyra fordítva a szót: a strandolás nagyon izgalmas, a hangárban is mindig tuti programok vannak napközben, szóval unatkozásra esély sincs.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

A focipálya, a kuktaterem, a hangár. Ezeken a helyeken mindig találni ismerős arcokat.

Mi (lesz) táboroztatóként a PT-ben a legjobb?

A gyerekek nyarának jobbá tevésében tudunk segíteni, hogy még több új ismerőst tudunk szerezni, barátságokat kialakítani, és nem utolsósorban jól érezni magunkat.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Az eddigi élményekhez hasonló, élménydús tábort. Sok új barátot, akikkel a nyár után is tudjuk a kapcsolatot tartani. Jó zenéket a hangárban takarítás, főzés-evés közben. Az egész éves stressz utáni feltöltődés is jólesne.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Megbeszélném a gyerekkel, hogy mi zavarja, miben tudnék segíteni. Aztán a kiderített információ birtokában keresnék egy megoldást.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Tapasztalatok szerzése

– Helyszín

– Felkészültség

– Programok

– Barátok

– Feltöltődés

– Jó zenék

– Jó társaság

– Sok-sok jó élmény a táborban

– Strand

Melyik volt a legjobb tábori pillanat?

Szerintem nagyon nehéz lenne egyetlenegy pillanatot kiemelni, hiszen annyira sok minden történt két hét alatt, hogy lehetetlen egy dolgot a többi elé helyezni. A tábor olyan összetett élmény, amit nem lehet egyetlen eseménnyel leírni.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Egyik este egy gyereket a táboroztatótársaimmal sikerült megnyugtatnunk hosszas sírás után. Az egy borzasztóan jó élmény volt mindannyiunknak. Vagy amikor első táboroztatóként segítségért keresett meg egy másik táborozó, jó volt azt tudni, hogy én voltam az első, aki eszébe jutott.

Tartasz valamitől?

Egy kicsit mindenki tart szerintem attól, hogy mivel az előző évi tábor ennyire jó volt, nem tudják felülmúlni. De szeretném azt hinni, hogy sikerülni fog.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Hogy milyen változások lesznek a tavalyihoz képest. Hiszen annyira jól sikerült, hogy nehéz dolguk lesz a szervezőknek felülmúlni.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Ebben az évben is mindent megteszek, hogy jó élményei legyenek mind a gyerekeknek, mind pedig a táboroztatóknak.

Menü