Itt egy jó közösség tagja lehetek

Kérdezünk
PEOPLE TEAM tábor

Barni tudja, hogy akár táborozóként, akár táboroztatóként vesz részt a PEOPLE TEAM-ben, jó érzés a PT-s közösséghez tartozni. A tapasztalatait most honlapunk olvasóival is megosztja.

Miért fontos a táborozás?

A gyerekek sok élménnyel gazdagodnak, könnyebben tudnak barátkozni, és az esti programokon megtudják, milyen csapatban dolgozni vagy játszani akár. Amikor én jöttem először a PT-be, tudtam, hogy ez egy jó tábor lesz, mivel amikor beléptem, éreztem, hogy itt csak pozitív emberek vesznek körbe, és így – mint mindenki más – én is kicsit kiszabadulhatok a komfortzónából, és nem kell másra gondolnom, csak arra, hogy jól érezzem magam.

Milyen volt az első táboros élményed?

Amikor először érkeztem a PT-be, olyan nagynak tűnt, hogy azt se tudtam, mi hol van, de aztán persze a táboroztatók segítettek, és úgy már könnyebb volt.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Először lehet, hogy kicsit nagynak tűnik a tábor, de hidd el, hogy nem az, mivel én is így gondoltam első alkalommal, de körülbelül 10 perc alatt megtanultam, mi hol van, és onnantól tudtam, hova kell mennem, és mikor.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ha honvágya van a gyerekének, nem kell félni, mert mi megoldjuk. Ha mégis felhívja, akkor se kell aggódni, mert lehet, csak ennyi kellett a gyerkőcnek, hogy felhívja önt.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Megkérdezném először, hogy az megoldaná-e a problémát, hogyha felhívnánk valamelyik szülőt. Ha azt mondja, nem, akkor pedig megkérdezném, hogy szerinte mi segítene.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Igen, nagyon sok emberrel, akivel táborozóként vagy táboroztatóként összeismerkedtem, még ma is tartjuk a kapcsolatot, és amikor időnk engedi, elmegyünk valahova, és megiszunk valamit, vagy csak sétálunk.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Tavaly például megtudtam, milyen csapatban dolgozni, és tetszett, hogy ki tudjuk segíteni egymást. Ha bármi gondba ütköztem, nem néztek butának, hanem segítőkészek voltak.

A legtutibb táboros program a…

Csapatversenyek, mivel itt a gyerekek közös erővel és összefogással győzelemre tudják vinni a saját csapatukat.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

Esténként a focipálya, mert ilyenkor rendezik a csapatversenyeket. Napközben pedig a Hangár, mivel ott soha sincs olyan, hogy ne lenne gyerek, akinek nem tudok segíteni.

Mi (lesz) táboroztatóként a PT-ben a legjobb?

Csapatban dolgozhatok, egy jó közösség tagja tudok lenni, és segíthetek azoknak a gyerekeknek, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy éppen abban a pillanatban mit is akarnak csinálni.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Hogy egy jó közösség tagja legyek, és segíthessek az ottani táborozóknak. Ha bármi gondjuk van a diákoknak, akkor segítőkészen és felkészülten tudjak a feladat vagy a diák elé állni.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Megkérem szépen, hogy menjen programokra vagy az órára. Ha továbbra is ott van, akkor segítek neki barátokat vagy játszótársat keresni. És ha ez sem válik be, akkor megkérdezem a többieket, hogyan oldanák meg ezt a problémát.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Jókedv

– Zene

– Jó fej táborlakók és táboroztatók

– Izgalmas programok

– Jó helyszín

– Barátságok

– Izgalmas órák

– Rugalmas napirend

– Segítőkészség

– A táboroztatóktól gyors reakcióidő

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Nem nyertünk a csapatunkkal, de ők így is boldogok voltak, mivel egy nagyon jó és izgalmas hetet tudtunk együtt tölteni. Aztán pedig a hét végére sikerült annyi pontot összeszednünk, hogy dobogósok lettünk.

Tartasz valamitől?

Attól, hogy egy gyerek nem fogad szót nekem, vagy visszabeszél. Vagy nem ért a szép szóból, és megy a saját feje után.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Idén a táborvezetők milyen új ötletekkel dobják fel a tábort, és hogy ez a gyerekeknek tetszeni fog-e.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Igenis idén is képes vagyok arra, mint tavaly, és túl fogom magam teljesíteni, illetve sok mindent tanultam.

Menü