Tánctábor: a mozgás művészete

Témablokk
PEOPLE TEAM tábor

Hogyan lehet megtanítani a mozgás szeretetére a számítógép előtt görnyedő kecskeméti, illetve az ország más városaiból érkező lányokat és fiúkat? Egy nyári tábor segítségével még a legkényelmesebb kamasz is rávehető arra, hogy kimozduljon a hűvös szobából.

1 tábor, 17 téma

A PEOPLE TEAM repertoárjában 17 téma található. A 7–17 év közötti, táborozni vágyó gyerekek választhatják a 3D konstruktőrök táborát, az angoltábort, a dróntábort, a filmestábort, a fotóstábort, a gamertábort, az írótábort, a játéktábort, a kézművestábort, a kuktatábort, a programozótábort, a robotikatábort, a sporttábort, a színházi tábort, a brókerek és tőzsdecápák táborát, a tudóstábort és a tánctábort.

Két évtizede műsoron

Immár két évtizede választható délelőtti elfoglaltság a tánctábor. Akármilyen nemű és korú gyerekről van szó, a nyári tánctábor hasznos időtöltés. Az idei három turnus időpontja: 2022. július 24–31., július 31. – augusztus 6., augusztus 7–13. A tábor ottalvós és bejárós formában is igénybe vehető.

Testedzés és önkifejezés

A tánc segít abban, hogy megmutathassuk önmagunkat. A táborlakók nem csak új mozdulatokat, koreográfiákat sajátítanak el. A kurzus során komoly hangsúlyt kap a kreativitás. A résztvevők fejlesztik egyéni képességeiket és formálhatják a stílusokat. Többek között hiphopot, salsát, rock and rollt tanulhatnak mindazok, akik nem puszta edzésként tekintenek a testmozgásra. A tánc bármilyen formája rendkívül egészséges. Megmozgatja az izmokat, köztük a szívet is. A táboros tánctanfolyam előképzettséget nem igényel. Minden óra bemelegítéssel kezdődik és nyújtással végződik.

Show-műsor és bemutató

A turnusok végén a fiatal tehetségek egy napra reflektorfényben fürödhetnek. Egy táncelőadással mutatják meg, mennyit fejlődtek a turnus során. A show-műsort a tábor mind az 500 lakója megnézi, sőt az érdeklődő szülők is ellátogathatnak a táborba. Nem egy táborozó annyira megszereti ezt a mozgásformát, hogy az év többi részében is ennél a hobbinál marad.

Sportos táborozás

Művészek, tudóspalánták, kukták, drónpilóták mind megtalálják a helyüket a PT-ben. Az összes résztvevő ugrálhat a trambulinokon. A nagy melegben mindenkit vár a kecskeméti csúszdapark. A tábor területén tenisz- és röplabdapályákat is használhatnak a sportolni vágyók. Az érdeklődők karatebemutatón, aikidóedzésen és kviddicsmeccsen is részt vehetnek. Minden táborozónak szólnak az esti mozgalmas versenyek. A gyerekek már az első napon megtanulják a tábortáncot, így azok is észrevétlenül edzik az izmaikat, akik délelőtt angolórán vagy a számítógép előtt ültek.

Menü