Mi az a Queen és King?

Mimimi
PEOPLE TEAM tábor

Ez a játék is a színpadon zajlik, a főszereplő minden csapatból egy fiú és egy lány, akik különböző feladatok során mérik össze ügyességüket és rátermettségüket.

Felkészülés a megmérettetésre

A csapatok már a délutáni csapatgyűlésen eldöntik, ki lesz az a fiú és az a lány, akik a színüket képviselik mint király és királynő. A fellépéshez megfelelő jelmezt is kell készíteni, hiszen az este során a megjelenést is pontozzák. Készülnek krepp-papírból a szoknyák és a parókák, színes selyemből lesz a palást. Szemceruzával nagyszerű bajuszt lehet rajzolni, ha a kiválasztott legénynek még csak nem is pelyhedzik az álla. Már a vacsoránál nemes urak és hölgyek járkálnak fel és alá. A csapattagok a többi jelölt jelmeze alapján az esélyeiket latolgatják.

Ellenfélből szövetséges

Este nyolckor felharsan a program kezdetét jelző dudaszó. A nézőtéren elcsendesedik a nyüzsgés, a résztvevők bevonulnak. A csapatok hatalmas ovációval és lábdobogással üdvözlik és biztatják a kiválasztottakat. Külön számokban vetélkednek a fiúk és a lányok. Minden fordulóban kiesik egy fiú és egy lány. De azok a csapatok sem keserednek el, amelyek elvesztették versenyzőjüket. A kiesett király és királynő felszólítja őket, hogy melyik még versenyben levő nemes urat vagy hölgyet támogassák. Az ellenfelekből szövetségesek válnak, hiszen a támogatott csapatok megosztják egymás között a megszerzett pontokat.

Palacsinta és fekvőtámasz

A fordulókban a lányoknak palacsintát kell forgatniuk, a fiúknak fekvőtámaszokat kell nyomniuk, de versenyeznek a fiúk krumplipucolásban és a lányok kalapácsvetésben is. Nincsenek lányos vagy fiús feladatok, mivel a fontos: az ügyesség és az elszántság, a kreativitás és a lelkesedés. Egyes feladatoknál a nézők segítségét is kérhetik, ha szükség van egy-egy kisgyerekre, akit át lehet emelni a karikán, vagy rá lehet adni nyolc pólót meg három sapkát.

Csak kettő maradhat

A fordulók végén csak ketten maradnak talpon, egy fiú és egy lány versenyző. Ők lesznek egy napra a tábor királyi párja. Felkerül a fejükre a korona, és nem marad el a kölyökpezsgő sem. A csapatok pontszámait a büfésekből álló szigorú zsűri összesíti, és az udvarmester kihirdeti a végeredményt. Az este végén a királyi pár kezdi a tábortáncot, majd népes udvartartásuk is csatlakozik hozzájuk.

Menü