Mi az a krimijáték?

Mimimi
PEOPLE TEAM tábor

Egy hotelben vagyunk, ahol gyilkosság történik. Sherlock Holmesok és Poirot-k kezdenek lázas nyomozásba, hogy kiderüljön, ki a tettes.

Mindenki gyanús

A nyomozó gyerekek a rendőrfőnöktől megkapják a helyszín leírását és a lehetséges elkövetők listáját. Kis csoportokban kezdenek nyomozni. Minden szereplőt felkeresnek a tartózkodási helyükön. Mindenki gyanús. Talán a konyhában szorgoskodó szakács a tettes? Vagy a szobalány? Vagy az átutazóban lévő indiai milliárdos? Szóba jöhet még a recepciós, aki nem tudja megmondani, hol tartózkodott a kérdéses időben. Talán a hotel előtt kéregető koldus nem is az, akinek mondja magát?

Keresztkérdések és logika

A jól felkészült detektívek keresztkérdésekkel szorítják sarokba a kihallgatott szállodai lakókat és dolgozókat. Mindenkit elővesznek, akinek bármilyen köze lehetett a bűntényhez. A válaszokat és a kapott információkat a lapjukon rögzítik. A begyűjtött információk alapján számba veszik a lehetőségeket, kizárnak gyanúsítottakat. Vannak, akiket többször is meghallgatnak, hátha ellentmondásba keverednek. Bizony sokszor előfordul, hogy a szereplők nem mondanak igazat. Mindenkinek van valami takargatnivalója.

Fény derül az igazságra

A tettes minden esetben lelepleződik, és azok a nyomozók, akik helyesen tippelték meg az elkövető személyét, esetleg a bűntény helyszínét és a gyilkos fegyvert is megtalálták, azok kitüntetést kapnak. Természetesen a csapatuk is rengeteg ponttal gazdagodik. Nem lehet büszkébb senki sem annál, ha az ő megszerzett pontjaival ugrik az élre a csapat a tabellán.

Menü