Táborozás, zsebpénz, vakáció

Keverve
PEOPLE TEAM tábor

A szülők számára mindig fogós kérdés, hogy a nyári táborokba mennyi zsebpénzzel engedjék el a csemetéjüket. Főleg, hogy hogyan fogja a gyerek ezt az összeget kezelni. A legtöbb táborozás díjában benne van a programok költsége is, de a fagyizás vagy a csúszdázás a strandon nincsen. Sok tábor nem fordít különösebb figyelmet arra, hogyan kezelik a gyerekek a zsebpénzüket, hol tartják, és mire költik.

Brókerek és rengeteg más

A PEOPLE TEAM nagy hangsúlyt fektet a gazdasági tudatosságra. A középiskolás korosztály részére pénzügyi tábort indítanak „brókerek és tőzsdecápák tábora” elnevezéssel. Ez a téma csak egy a 17 választható szekció közül. A jelentkezők megjelölhetik még a 3D konstruktőrök táborát, az angoltábort, a dróntábort, a filmestábort, a fotóstábort, a gamertábort, az írótábort, a játéktábort, a kézművestábort, a kuktatábort, a programozótábort, a robotikatábort, a sporttábort, a színházi tábort, a tánctábort és a tudóstábort.

Büfészámla

A PEOPLE TEAM kecskeméti táborában rendkívül hatékony rendszert fejlesztettek ki arra, hogy a gyerekek tudatosan kezeljék a pénzüket. A tábori büfében minden gyereknek számlája van, amelyre érdemes elhelyezni az összes zsebpénzét. A gyerekek vonalkódos, fényképes, személyre szóló kártyát kapnak, amely segítségével azonosítják őket a büfében. A nagyobbak már önállóan tudják kezelni a számlájukat, de a kisebbeknél azért előfordul, hogy nem érzékelik a pénz értékét. Ennek elkerülésére a rendszer alkalmas arra is, hogy napi limitet állítson be. Így a gyerekek biztosan nem lépik túl a lehetőségeiket.

Játék a pénzzel

A táborban is fontos szerepet játszik a pénz. Csakhogy itt nem forintról, dollárról vagy euróról van szó, hanem takáról, amely a PEOPLE TEAM táborok saját játékpénze. A Koboldok Városa játék egy hatalmas kaszinó, amelyben minden gyerek kap egy kezdőtőkét, amelyet megforgathat. Befektetheti, de el is játszhatja. A Koboldok Városában tőzsde is működik, amelyben a taka árfolyama folyamatosan változik. Egy-egy csapat akár meg is duplázhatja a vagyonát egy este alatt. Az alkalmi brókerek és tőzsdecápák minden csapatból árgus szemekkel figyelik a játék alakulását és ezzel együtt az árfolyamot.

Menü