Mi az a habparti?

Mimimi
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM nyári táboraiba nem csak tűzvész esetén érkeznek tűzoltók. A lánglovagok egy csapata minden évben ellátogat Kecskemétre.

Tűz van?

Amikor egy szirénázó tűzoltóautó fordul be a tábor kapuján, bizony sok táborozó elgondolkodik, hogy vajon a büfé áll-e lángokban egy odaégett melegszendvics miatt. Néhány perc múlva azonban mindig kiderül, hogy semmi ok az aggodalomra. A büfések urai a helyzetnek, szó sincs katasztrófáról, a vörös sisakosok bemutatót tartani érkeztek.

Locsolj, és olts!

A tűzoltóautóról előkerülnek a legkülönbözőbb fecskendők és oxigénpalackok. Mindent meg lehet nézni, fel lehet próbálni. Senki nem gondolná, hogy egy tűzoltó 30 kilós felszereléssel a hátán mászik fel a magasba, és hoz le bajba került embereket és állatokat. Sőt, igazi tüzet is olthatnak a gyerekek, kontrollált körülmények között. Megnézhetik azt is, hogyan emelkedik három emelet magasba a tűzoltók létrája.

Habparti

A délután fénypontja mégis a habparti: a tűzoltók színes habot varázsolnak elő a fecskendőkből, és indulhat a móka. A fürdőruhás táborozók életre-halálra szóló kidobóst játszanak hablabdával. A vállalkozó szelleműek habfrizurát kapnak, a legjobban sikerült műveket díjazzák.

Igazi hősök

Ha elfogy a hab, és mindenki megszárítkozott, a tűzoltók szívesen mesélnek történeteket a mentéseikről. A gyerekek meghallgathatják, hogyan mentette meg egy macska a gazdáját azzal, hogy idejekorán jelezte a füstöt a lakás erkélyéről. A hős cicát aztán a tűzoltók hozták le a létrán. A gazdi és ő is enyhe füstmérgezéssel megúszták. A program után sok gyerekben felmerül, hogy ő is tűzoltó lesz, hiszen ki ne szeretne hőssé válni?

Menü