Mi az a rejtvényes sorverseny?

Mimimi
PEOPLE TEAM tábor

A sorversenyeket mindenki ismeri az iskolából. A PEOPLE TEAM nyári táboraiban ez a program is különleges.

Langaléták és törpék

Az iskolai sorversenyeken általában hasonló korú gyerekek vetélkednek, és még így is nehéz eldönteni, ki az első és a többi helyezett. A PT-táborokban 400 gyerek vetélkedik 10 csapatban. Minden csapatban vannak 8-10 évesek és 16-17 évesek is. Nem igazságos, ha egy langaléta kamasz lefut egy kisiskolást. Ez így nem lenne igazi verseny, a kicsik úgy érezhetnék, hogy nincs esélyük.

Nem a gyorsaság a lényeg

A tábori sorversenyben nem nézik, melyik csapat versenyzője hordja először tele kiskanállal a vizesedényt. Az sem számít, hogy hányszor esik le a pingponglabda a teniszütőről. Nem lényeges az sem, ha nem teljesen szabályos a békaügetés vagy a rákmászás. Az a fontos, hogy a csapat minden tagja megérkezzen a célba. Ha egy gyerek teljesíti a távot, a kezébe egy papírt kap, amellyel átfut a rejtvényfejtők barlangjába, ott leadja, és rohan vissza, hiszen lehet, hogy hamarosan ismét sorra kerül.

A rejtvényfejtők barlangja

Azok a csapattagok, akik nem szeretnének a sorversenyben kifulladni, az este folyamán feladatokat, rejtvényeket és különböző fejtörőket oldanak meg. Szükség van a csavaros észjárásra, hiszen a logisztorik és a képrejtvények akár egy felnőttön is kifognak. A játék lényege ez: a sorversenyben a csapatnak minél több rejtvényt be kell gyűjtenie, amelyeket a tudós csapattagok megfejtenek.

Javítók és csere

Minden feladat különböző nehézségű, ezért különböző pontszámot ér. A rejtvényfejtők csapata eldönti, hogy a nehezebb, de értékesebb, vagy a könnyebb, de kevesebb pontot érő feladatokra megy rá. Azok a gyerekek, akik megunják a rejtvényfejtést, cserélhetnek a futásban elfáradt társaikkal, így mindenki részt vehet minden játékrészben. Az angoltanárok tiszte, hogy egész este a megoldott fejtörőket javítsák. Két óra alatt több száz feladványt értékelnek és pontoznak. Az este végén az a csapat nyer, amelyik a legtöbb rejtvényt fejtette meg.

Menü