Gazdasági tábor indul középiskolásoknak

Témablokk
PEOPLE TEAM tábor

Olyan tizenéveseket várnak a PEOPLE TEAM nyári táborába, akik pénzügyileg tudatosabban szeretnének élni, esetleg saját vállalkozásban gondolkodnak.

Pénzügyi gyorstalpaló középiskolás diákoknak. Így lehetne összefoglalni a PT, azaz a PEOPLE TEAM gazdasági tematikájú nyári táborát, amely brókerek és tőzsdecápák néven található meg az alapítvány nyáritábor-kínálatában.

Már csak két turnusra lehet jelentkezni

A PT 1991 óta szervez nyári táborokat, a témaválasztékot a folyamatosan változó világhoz és igényekhez alakítva. 2022-ben 17 szekcióval készülnek a 7 és 17 év közötti jelentkezőknek. A PT kecskeméti táborainak többsége már általános iskolásként is látogatható, vannak azonban olyan témák, amelyeket inkább a középiskolásoknak ajánlanak. Ilyen az egyetlen kéthetes szekció, a színházi tábor, valamint a már említett brókerek és tőzsdecápák tábora is. Utóbbinak az első turnusára már nem lehet jelentkezni, csak a másodikra (dátuma: 2022. július 31. – augusztus 6.) és a harmadikra (2022. augusztus 7–13.); a tábor különösen azoknak a körében örvend népszerűségnek, akik pénzügyi szakirányban szeretnének továbbtanulni, esetleg saját vállalkozásban gondolkodnak, de olyan célból is szívesen küldik ide a gyermekeiket a szülők, hogy megtanulják beosztani a zsebpénzüket, félretenni belőle, egyszóval hogy pénzügyileg tudatosabbá váljanak.

Részvények és bulik

A Magyar Nemzeti Bank támogatásával megvalósuló PT-táborban szó lesz többek között a világválságok okairól, az adózásról, a hitelekről, az árfolyamokról, a tőzsdéről, a startupokról, a tanulmányok finanszírozásáról és az öngondoskodásról, mindezekről szakirányban tanuló egyetemisták és pénzügyi szakemberek tolmácsolásában. A tematikus foglalkozások reggeltől kora délutánig tartanak, egy egyhetes turnus alatt kb. 25 foglalkozás valósul meg. A PEOPLE TEAM-ben azonban nemcsak a tanulásnak, hanem a szórakozásnak is helye van, hiszen a kis csoportos órák után a diákok összeismerkedhetnek a többi szekció résztvevőivel, kirándulhatnak, strandolhatnak, labdajátékokat játszhatnak, egzotikus sportokat próbálhatnak ki, kígyót simogathatnak, esténként pedig csapatversenyeken bizonyíthatnak, workshopokon vehetnek részt, karaokézhatnak, csillagokat vizsgálhatnak, illetve Animal Cannibals-koncerten vezethetik le az energiájukat.

Megtérül ez az egy hét

A PT táborai többségében – így a gazdasági szekció is – igénybe vehetők napközis és bentlakásos változatban is. Bármelyik opcióra is essen a választás, minden gyerek ugyanabban az ellátásban részesül, továbbá ugyanazokon a programokon vehet részt, a különbség csupán annyi, hogy az ottalvósok a Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiumának kétágyas szobáiban térnek esténként nyugovóra, míg a bejárósokat legkésőbb takarodóig haza kell vinni. A szervezők azonban ebben is rugalmasak, és nincs olyan helyzet, amit ne tudnának kezelni. Ételérzékenyeket, allergiás gyerekeket is fogadnak, a diákok a világ minden tájáról érkezhetnek, és leginkább azért szeretik a gyerekparadicsomként jellemzett tábort, mert észszerű korlátokon belül bármit megtehetnek, ami nem sérti a saját vagy mások testi-lelki épségét. A szabadság lehetőségét figyelemmel hálálják meg, és a gyakorlatközpontú, példákkal gazdagon illusztrált tematikus foglalkozások alatt hallottakat később is könnyebben visszaidézik. A jelentkezési lap ide kattintva érhető el – érdemes mielőbb regisztrálni, mert a gazdasági táboron kívül a PT-s gamertábor, a dróntábor és a kuktatábor első turnusára is beteltek a helyek.

Menü