Ha nyári tábor, akkor PT

Keverve
PEOPLE TEAM tábor

Idén is Kecskemét ad helyet az egyik legnagyobb nyári tábornak: a PEOPLE TEAM 2022-ben 17-féle szekcióval készül.

Ha nyár, akkor tábor, és ha tábor, akkor PEOPLE TEAM. Márpedig a PT idén is Kecskemétén rendezi meg nagyszabású táborfesztiválját, amely turnusonként mintegy 500 résztvevőt fogad. Hogy mi az oka a PT népszerűségének, pontokba szedtük.

1. 32 év tapasztalat

A PEOPLE TEAM Alapítvány múltja 1990-ig nyúlik vissza, ezalatt minden nyáron szerveztek legalább egy tábort. Habár nem Kecskeméten, hanem a Balatonon kezdtek, évek óta a Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiuma ad helyet a nyaralni és okosodni vágyó 7–17 éveseknek. A szervezők nem félnek változtatni, ezáltal évről évre változik a kínálatuk.

2. Rengeteg téma

2022-ben 17 téma közül választhatnak a gyerekek, ezek – a kéthetes színházi turnus kivételével – három egyhetes turnusban, ottalvós és napközis tábori változatban egyaránt elérhetők. Az idei szekciók a következők: angoltábor, filmestábor, gamertábor, programozótábor, robotikatábor, dróntábor, 3D konstruktőrök tábora (újdonság!), brókerek és tőzsdecápák tábora, játéktábor, fotóstábor, kézművestábor, írótábor, tudóstábor, színházi tábor, kuktatábor, sporttábor, tánctábor.

3. Teljes ellátás

A táborban részt vevők – függetlenül attól, hogy bejárósként vagy bentlakóként érkeznek – ugyanabban az ellátásban részesülnek, és ugyanazokon a programokon vehetnek részt. A szervezők a napi háromszori étkezésen kívül korlátlan gyümölcs- és zöldségfogyasztást biztosítanak, a tábori büfé pedig éjjel-nappal elérhető. Az ottalvósok a fentebb említett kollégium kétágyas szobáinak valamelyikében hajtják álomra a fejüket; természetesen a testvérek és a barátok kérhetik egy szobába az elhelyezésüket.

4. Rugalmasság

A szervezők az elmúlt évtizedekben megtapasztalták, hogy bármi közbejöhet: ha valaki tábor közben megbetegszik, a fennmaradó napok időtartamára visszatérhet egy másik turnusban. Az ételérzékenyeket, -allergiásokat is fogadják, nekik külön szerzik be az ételeket. A vegetáriánusokra a táboron belül külön főznek, így senki sem marad éhen.

5. Reggel tanulás, este bulizás

Egy-egy szekció során 25 foglalkozást tartanak. A tematikus órák reggeltől kora délutánig tartanak. Ezek alatt – a rövid elméleti bevezetőt követően – a gyakorlatot helyezik előtérbe. A témafoglalkozások után lehetőség van a többi szekció résztvevőjével barátkozni és a gazdag programkínálatból választani. Lehet csúszdaparkban vízi csatázni, a campus sportpályáit elfoglalni, különféle sportágakat kipróbálni, filmet nézni, csapatversenyeken és workshopokon részt venni, karaokézni, Animal Cannibals-koncerten csápolni, egyszóval lesz minden, mi szem-szájnak ingere.

6. Egymásnak ajánlják

A gyerekek szívesen visszatérnek a PT-táborokba, és a szüleik is nyugodtak, hogy jó helyen tudják csemetéiket. A visszatérők és a nem egyedül érkezők ráadásul kedvezményt is kapnak az egyébként is korrekt ár-érték arányú tábor részvételi díjából. Mivel minden szekcióban kis csoportokat alakítanak ki életkor és az adott témában tájékozottság szerint, illetve a szálláshely és a szervezők kapacitása is véges, nem jelentkezhetnek akárhányan a táborokba: a gamertábor, a dróntábor, a gazdasági és a kuktatábor első turnusára már nem lehet regisztrálni. Érdemes tehát mielőbb gondoskodni a gyerekek nyaralásáról – ide kattintva lehet jelentkezni a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táboraiba.

Menü