A nyári tábor mesterei

Keverve
PEOPLE TEAM tábor

Nyári táborok általános és középiskolásoknak 2022-ben: a PEOPLE TEAM ottalvós és napközis tábori kínálatában minden gyerek megtalálja a neki tetszőt.

De jó is lenne, ha az összes gyermekünk megelégedne ugyanazzal a táborral, így nem kellene az eltérő korú és érdeklődésű iskolásainkat más-más időpontokban az ország különböző pontjaiba koordinálnunk! Ha bármikor szembesültél hasonló jelenséggel, jó, ha tudod, hogy létezik olyan tábor, amely egy időben többféle szekciót indít, és ha a gyerekek napközben nem is töltik együtt a tematikus foglalkozások óráit, ezt követően közösen strandolhatnak, sportolhatnak vagy kézműveskedhetnek (és ez csak néhány az elérhető programok közül), illetve ha nem bejárósként, hanem ottalvósként vesznek részt a táborban, egy szobában hajthatják álomra a fejüket – a PEOPLE TEAM (PT) kecskeméti új generációs táborait pont így lehet elképzelni.

Július végétől augusztus közepéig

A több mint 30 éves múltra visszatekintő PEOPLE TEAM Alapítvány idén három egyhetes turnusban várja a 7 és 17 év közötti gyerekeket: 2022. július 24–30., július 31. – augusztus 6. és augusztus 7–13. között valósítanak meg 17 szekciót egyetlen hatalmas helyszínen, az NJE Homokbányai Kollégium campusán. Természetesen nem csupán egyetlen turnusra lehet jelentkezni: a gyerekek akár mindhárom héten kipróbálhatnak más-más tematikát, ráadásul az együtt érkező diákok jelentős kedvezménnyel nyaralhatnak. Mégis milyen PT-s szekciók választhatók, amelyek közül minden gyerkőc megtalálhatja a szívéhez közel álló témát? Lássuk a medvét, azaz a 2022-ben elérhető PT-kínálatot!

Nem csak kockáknak

A PT programozótáborába jelentkezők megtanulnak többek között weblapot készíteni, Photoshopot kezelni, programokat írni, mindezt vadiúj gépeken, kis csoportokban, fiatal tanárok irányításával. A dróntáborban a gyerekek megépíthetik és beprogramozhatják a saját drónjukat, amelyet a végén természetesen hazavihetnek magukkal. A 3D konstruktőrök megtanulják kezelni a 3D nyomtatót, és kedvükre alkothatnak a tudományos célból is használt, forradalmi eszközzel. A robotikatáborban egyszerűbb mozgó-világító szerkezeteket alkotnak a srácok, a gamertáborban pedig a jövő e-sportolói fognak edzeni.

Ritmus és jóleső izomláz

Az örökmozgóknak a PEOPLE TEAM tánc- vagy sporttáborában van a helyük. Akik szeretnek korán felkelni, és szívesen indítják futással a napot, illetve próbálnak ki különböző mozgásformákat, a PT sporttábora lesz a kedvencük. Akiknek viszont a vérükben van a ritmus, és szívesen mutatnának be a hét végére társaikkal együtt egy koreográfiát, a tánctábort kell kipróbálniuk.

A nyelv mesterei

A klasszikusnak számító angoltáboron csavartak egy kicsit a szervezők, a PT-ben ugyanis a reggeltől kora délutánig tartó foglalkozások alatt kizárólag angolul lehet kommunikálni, tekintve, hogy a tanár sem beszéli az anyanyelvünket. És ha már anyanyelv, az írás szerelmeinek találták ki az írótábort, amelybe ezúttal is várható meglepetésvendégek érkezése.

Kép a képben

A PEOPLE TEAM 2022-ben is elindítja a filmestáborát és a fotóstáborát, ahol ismét a gyakorlat lesz a fókuszban. A színházi tábort sokan a legnehezebb tábornak tartják, hiszen a színészek egész nap próbálnak a PT egyetlen kéthetes szekciójában, hogy a végén bemutathassanak a többi táborlakó előtt egy komplett színdarabot – mestereik fiatal színművészetis hallgatók lesznek, de híres magyar alkotók látogatására is számíthatnak.

Mindent a kéznek

A PT kézművestáborában a 7 és a 17 évesek is találnak olyan technikát, amelyet élvezettel gyakorolnak, és persze ők is hazavihetik az elkészült műveiket. A kuktatáborba jelentkezők oklevéllel és receptekkel térhetnek otthonukba, az ő alkotásaikat azonban ugyanúgy élvezheti a többi táborlakó, mint a kis művészekét, igaz, a kukták keze munkáját nemcsak nézhetik, de meg is kóstolják.

Tudósoknak és tudatosoknak

A játéktábor lehetőséget ad különféle társasjátékok, kártyajátékok és szabadulószoba kipróbálására is, kiváló agyserkentő kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. A tudóstábort azoknak ajánljuk, akik szeretnének tisztába kerülni a világ működésével, és ennek érdekében szívesen kísérleteznek vagy látogatnak el – mondjuk – állatkertbe vagy csillagvizsgálóba. A brókerek és tőzsdecápák tábora az MNB támogatásával valósul meg, és képbe hozza a diákokat a legfontosabb gazdasági kérdésekkel, érintve az öngondoskodást, a hiteleket és a válság kérdéseit is.

A PEOPLE TEAM 17 szekciója tehát szinte minden kérdéskört lefed, és nemegyszer az iskolai teljesítmény is javulhat a gyakorlatközpontú foglalkozásoknak köszönhetően. Közben fel sem tűnik, hogy a gyerekek tanulnak, mivel észrevétlenül okosodnak, délutánonként és esténként pedig szabad programok sorával engedhetik ki a fáradt gőzt. Minden további infó megtalálható az alapítvány honlapján; a táborokra ide kattintva lehet jelentkezni.

Menü