Csaknem másfél tucat tábor egyben

Keverve
PEOPLE TEAM tábor

Tematikus nyári táborok egy helyszínen, a kecskeméti NJE-kollégiumban. Testvérek, baráti csoportok és osztályok jelentkezését is várja a PEOPLE TEAM.

Nem egyszerű feladat az ideális nyári tábor megtalálása. Természetes, ha azt szeretnénk, hogy gyermekeink együtt töltsék a nyarat, és ne az ország különböző pontjain, más-más napokon tartózkodjanak távol tőlünk, csupán azért, mert az egyik tűz, a másik víz, egyiküket a drónok érdeklik, míg a másik íróvá akar válni. Ezért érdemes olyan tábort keresni, amely egy helyszínen (és persze időben) zajlik, viszont olyan széles a palettája, hogy minden iskolás megtalálja a kínálatában a neki tetszőt.

1 helyszín, 17 tábor

A PEOPLE TEAM (PT) kecskeméti nyári táborai egyetlen helyszínen valósulnak meg, a kecskeméti Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiumának területén. Turnusonként mintegy 500 gyerek táborozik, a választott téma szerinti foglalkozások azonban 5-10 fős csoportokban valósulnak meg. 2022-ben 17 szekció közül választhatnak a diákok: a https://peopleteam.hu/taborok/ oldalon látható, hogy sportos, művészeti és IT-s jellegű tematikák egyaránt megférnek egymás mellett. A foglalkozások reggeltől kora délutánig tartanak, de az ebédet követően a különböző csoportba kerülő gyerekek akár együtt is tölthetik a nap hátralévő részét.

Suli után buli

A napközbeni órák időbeosztás alapján emlékeztethetnek ugyan az iskolai rendszerű képzésre, de a PT-ben a rövid elméleti bevezetés után a gyakorlatra helyezik a hangsúlyt, és a fiatal oktatók minden felmerülő kérdésre válaszolnak. Fontos, hogy a 7–17 év közötti résztvevők belsővé tegyék a tanultakat, ezért például az angoltábor foglalkozásai alatt kizárólag angolul beszélnek, a kuktatáborosok főztjét felszolgálják ebédre és vacsorára, a színházi táborosok szinte egész nap gyakorolnak, a fotóstáborosok folyamatosan kattintgatnak, a programozótáborba érkezők pedig akár vírust is írhatnak. Délutánonként szabad programok sora várja a fiatalokat, akik többek között strandolhatnak, kihasználhatják a hat sportpályát, kígyót bűvölhetnek vagy kutyát simogathatnak. Esténként csapatversenyre, bulira és workshopokra lehet számítani.

3 turnus, 3 hét

A PT-táborok 2022-ben a következő egyhetes turnusokban érhetők el: július 24–30., július 31. – augusztus 6., augusztus 7–13. Egyedül a színházi tábor kéthetes, az intenzív felkészülés miatt ide középiskolásokat várnak, de a táborok többsége már 7 éves kortól is ajánlott. A gyerekek többsége szívesen marad akár több hétig is – a táborszervezőkkel lehet erről egyeztetni.

Ottalvósan és napközisként is

A PT-be egyénileg és Budapestről oda-vissza különbusszal egyaránt el lehet jutni. A táborok bentlakásosként és bejáróként is igénybe vehetők – ettől függ a részvételi díj, amelyet nagyban befolyásol, hányan jelentkeznek: a szokásos testvérkedvezményen felül ugyanis barát-, csoport- és osztálykedvezmények is elérhetők. Nem baj tehát, ha öten ötféle tábori tematikára mennének, ha a PT-t választják, és jelzik jelentkezéskor, ide kattintva, hogy mikor és hányan jönnek, azt figyelembe veszik a táboroztatók. A támogatási formákról és a költségekről az alapítvány honlapján, itt lehet olvasni.

Menü