Óriáskígyó a láb alatt

Kölyöknézet
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Tematikus táborok rengeteg szabad programmal: a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táboraiban a szabadság és a társaság a legvonzóbb.

„Szabadság, szerelem! E kettő kell nekem.” Habár utóbbi főként rajtad múlik, a szabadságot megtalálod a PEOPLE TEAM (PT) nyári táboraiban. Ezúttal a kreatív írást tanuló Bendegúz mesélt arról, mi tetszett neki legjobban a 7–17 évesek kecskeméti táborában.

„Egyszer voltam a PT-ben, azon belül is az írótáborban. Leginkább a szabadság fogott meg: mindennap azt csinálhattam, amit szeretek. Például írtam egy verset az egyik mókusnak, aki ezért meghívott egy jeges teára.

Hogy mit tanultam a táborban? A versformákról tudtam meg többet. Meg hogy ne nyalogassam a villanykábelt, mert megcsap az áram… (Nyugi, ez vicc volt.) Amúgy felfedeztem, hogy van gyűrűsujjam. Nagyon hasznos tapasztalat volt, hasznát veszem majd az életben.

A kedvenc programom a színházi táborosok előadása volt. Nagyon jó fejek a színészek, de igazából mindenkivel meg lehet találni a közös hangot, aki a PT-be jön. A haverommal érkeztem, és ottalvósként táboroztunk, vagyis az NJE-kollégiumban volt a szállásunk. Egy nap valakik bejöttek a szobánkba, megismerkedtünk, összebarátkoztunk velük, aztán olyan hirtelen, ahogy jöttek, el is mentek. Máig nem tudom, kik voltak. A környezet hangulatos, utolsó nap egy kicsit fájt megválni tőle. A tábor utolsó napján mindenki sírt, és még azokkal is szomorúan búcsúzkodtunk, akikkel nem voltam annyira jóban. Megtanultam, hogy mennyire fontos a társaság, és hogy mennyire nem bírok létezni nélküle.

Örültem volna, ha tovább tartottak volna az esti programok, például a koncert vagy a csapatversenyek. Egyedül azokat a feladatokat nem szerettem, amikben futni kellett, meg sportolni, habár ezek sem voltak annyira vészesek. Az ételek ízlettek, a kedvenceim a tejszínes hús, a minipizza és az epres piskótatallér voltak. Szerettem a strandot és a büfét. Egyszer utóbbiból kilépve tudtam meg, hogy kígyóbemutatót tartanak. A lábam előtt tekergett egy óriási sárga kígyó… Egy pillanatra elgondolkodtam, mi volt abban a citromos Liptonban, amit ittam, de ez is csak a programok része volt. A korábban látogatott táborok nem voltak ennyire jók. A PT a best.”

Ha szívesen kipróbálnád te is, milyen óriáskígyóval a lábad alatt teázni, vagy csak elmélyednél az általad választott témában egy teljes héten át, délutánonként pedig a szabadság édes ízét élveznéd, akkor jelentkezz ide kattintva a PT-be!

Menü