Disznószívtől az ásatásokig

Témablokk
PEOPLE TEAM tábor

Régészet, állatkerti látogatás, kémiai kísérletek és csillagvizsgálás: a PEOPLE TEAM kecskeméti tudóstábora 7–17 éves gyerekek jelentkezését várja.

Nem vagy még 18 éves, de már olyan kérdéseket teszel fel a világ működésével kapcsolatban, amiket nem tudnak megválaszolni a felnőttek? Akkor neked találták ki a tudóstábort, amelyet a PEOPLE TEAM Alapítvány szervez. Kattints erre a linkre: https://peopleteam.hu/taborok/tudostabor-nyari-tabor/, hogy jobban megismerd a tábort, és ha tetszik, amit látsz, küldd el a szüleidnek, és mondd meg nekik, hogy egy hétig másokat boldogítanál a kérdéseiddel, és nemcsak okosabban fogsz hazatérni, hanem új barátokkal és rengeteg emlékkel is gazdagodnál a nyári tábornak köszönhetően.

Milyen témák kerülnek szóba a tudóstáborban? Többek között érinteni fogjátok a földrajz, a kémia, a biológia, a csillagászat és a régészet területeit. Tehát ha foglalkoztat, hogy van-e különbség egy disznó és az ember szíve között, hogy hogyan néz ki egy csontváz, vagy modelleznéd egy vulkán működését, akkor tuti nem fogsz unatkozni a PT táborában, amelyet abban az esetben is megértesz, ha csak hétéves vagy, de akkor is hallhatsz benne új infókat, hogyha már 16 vagy. A tudóstáborban folyamatosan mozgásban leszel: amikor nem egy laborban kísérleteztek vagy az égboltot vizsgáljátok, akkor vadasparkba, kutyamenhelyre vagy ásatásra fogsz ellátogatni hasonló érdeklődésű csoporttársaiddal. Hiába a több tábori tematika (2022-ben 17 szekció indul) és a turnusonként mintegy 500 diák, a PT-ben minden foglalkozás 5-10 fős csoportokban zajlik, ami garantálja, hogy az összes kérdésedre választ kapsz. A táborba ottalvósan és bejárósként is lehet érkezni, és ha tesóval vagy baráttal jössz, kedvezményesen nyaralhattok. A PT-ben délutánonként szabad programok tucatjai közül választhattok, ezek között strandolás, sportolás, workshopok és kígyósimogatás is szerepelnek. A PEOPLE TEAM-ben a hangulat nem ül le, így folyamatosan izgalmas felfedeznivalók várnak hét napon keresztül – egy turnus ugyanis egy hét, azonban ha megegyeztek a szüleiddel, akár három hétig is maradhatsz júliusban és augusztusban, és több szekciót is kipróbálhatsz.

Nézd meg itt a szekciókat, azaz hogy milyen más tábortípusokra számíthatsz – amennyiben ismerőssel érkezel, de őt nem a tudóstábor, hanem például a fotóstábor érdekli, akkor a kora délutánig tartó tematikus foglalkozások után még mindig találkozhattok, és ottalvósként akár egy szobába is kérhetitek az elhelyezéseteket. Itt lehet regisztrálni.

Menü