Hogyan lett a SZÍNHÁZI TÁBOR?

Témablokk
PEOPLE TEAM tábor

Már a kezdetek kezdetén szerveztünk drámakört a táborban délutáni elfoglaltságként. A lelkes alkalmi színtársulat egy – akkor még – 10-12 napos turnus alatt összeállított egy színdarabot, amely a tábor fontos záróeseménye lett.

A színjátszás három év elteltével olyannyira népszerűvé vált, hogy délelőtti, választható témaként is kipróbáltuk. Színészhallgatók és fiatal művészek érkeztek a táborba, hogy átadják tudásuk legjavát. A szekció komolyságát jelzi, hogy csak 13 éves kor felett ajánljuk a színházi tábort – az előadások kemény munkát igényelnek.

A színészpalántáknak egy perc szabadidejük sincsen. Éjszakába nyúlóan tanulják a szöveget, gyakorolják a jeleneteket. Készültek előadások a tábor környéki mezőn, a Hangárban, de a színészek termében is. A színházi tábort csak két hétre lehet választani – csak így áll rendelkezésre elegendő idő egymás megismerésére és a minőségi bemutató, illetve előadások létrehozására.

Az előadásokról videófelvétel készül, amelyet nyárról nyárra büszkén osztunk meg a YouTube-csatornánkon.

Ha szeretnél többet megtudni erről a szekcióról, kattints ide: https://peopleteam.hu/taborok/szinhazi-tabor-nyari-tabor/


Menü