Hogyan lett a KUKTATÁBOR?

Témablokk
PEOPLE TEAM tábor

Először volt a koktélbár a diszkóban. 10 liter szörp, két 30 literes óriásfazék. Meg rengeteg fagyasztott gyümölcs. Összemixeltük, kóstolgattuk. „Túl édes, még egy kis vizet bele!” „Most meg túl híg! Még szörpöt!” „De mennyit?” „Told bele az egészet, baj nem lehet!” Aztán előkerült még egy 20 literes fazék, annyi lett. De finom volt, nagyon finom! Elfogyott az utolsó cseppig. A következő alkalommal már a tizenéves lányok csinálták az egészet. Messze nem volt mindegy, melyik srác kap extra adag epret vagy áfonyát a poharába.

Azután jött a gofrisütés a Szolgáltatóházban. Egy este alatt 358 gofri készült el. A lekvárt, a mogyorókrémet és a tejszínhabot már lelkes táborozók nyomták a sütikre. Hogy hova tűnt 10 teli flakon tejszínhab meg 2 üveg lekvár, az csak másnap derült ki, amikor megláttunk a fiú zuhanyozóban egy művészi, bár nagyon ragacsos graffitit.

Egy meetingen valaki bedobta a szendvicskészítő verseny ötletét. Nem gondoltuk, hogy hagyománnyá válik. Zöldségek, felvágottak, kolbászok, sajtok és egyéb finomságok változtak egyetlen délután alatt installációkká – komoly mondanivalóval. Készült Eiffel-torony zsúrkenyérből, lepkeszárnyak káposztalevélből és táborvezetői portré mozzarellából meg szalámiból.

Ennyi tehetség láttán kitaláltuk, hogy igazából a vacsora is sokkal vidámabb, ha nem kócos, zsíroskezű konyhásnénik lökik a gyerekek elé a vajaskiflit. Sokkal vidámabb, ha mindenki választhat, mivel rakja meg a saját kenyerét. Egy szendvicset már a legkisebbek is el tudnak készíteni. Társaságban sokkal jobban fogy a zöldség is, az anyukák legnagyobb örömére.

Innen már csak egy lépés volt, hogy megszülessen az első kuktatábor. A főzés a legkreatívabb tevékenységek egyike. Nincs annál élvezetesebb, mint elfogyasztani a saját készítésű ételt. Az új szekció nem várt sikert aratott: 2021-ben már turnusonként 40 gyerek keverte a rántást, kóstolgatta a húslevest és leste türelmetlenül, hogy vajon megkelt-e a pizzatészta. Fiatal szakácsaink minden évben megmutatják a tábor mind a közel 1500 lakójának, mit tudnak. A díszebédre ők készülnek desszerttel.

Bővebben erről a szekcióról: https://peopleteam.hu/taborok/kuktatabor-nyari-tabor/

Menü