Hogyan lett a 3D KONSTRUKTŐRÖK TÁBORA?

Témablokk
PEOPLE TEAM tábor

A 2022-es tábor újdonsága a 3D konstruktőrök tábora. Az előző években délutáni programként a táborozóknak már volt lehetőségük kipróbálni ezt a XXI. századi technológiát.

Új fogsort a nagymamának még nem, de állatfigurákat, apró használati tárgyakat nyomtathattak. Volt, akinek sikerül megalkotnia Darth Vader siksakját is.

A gyerekek kívánságára 2022-ben elindul a 3D nyomtatás külön szekciója. A Replication Kowledge System segítségével háromdimenziós tárgyak készülnek majd digitális modellek vagy már meglévő sablonok alapján. Nyomtatáskor a gép beolvassa a modell adatait, majd sorban egymásra illeszkedő rétegeket képez. Ilyenformán alkotja meg a modellt a metszetekből.

Modellezés, szkennelés, 3D nyomtatás, anyagismeret, 3D tervezés, mechanika, gépkezelés. Csak néhány azokból a témákból, amelyeket a táborozók majd megismerhetnek, illetve a gyakorlatban alkalmaznak is. Az elkészült művekből a tábor végén kiállítás készül, amelynek megnyitójára nemcsak az egész tábor hivatalos, hanem a szülők is megnézhetik.

Bővebben erről a szekcióról: https://peopleteam.hu/taborok/3d-konstruktorok-tabora-nyari-tabor/

Menü