A bejárós nem napközis tábor

Keverve
PEOPLE TEAM tábor

A 7–10 éves korosztály képviselői nem feltétlenül szívesen döntenek még ottalvós tábor mellett. Nekik a napközis, más néven bejárós táborok a legmegfelelőbbek. Amíg a szüleik dolgoznak, ők remekül szórakoznak a frissen szerzett barátokkal, esetleg osztálytársakkal. A szokványos napközis táborok programjai általában 8-tól 17 óráig tartanak, viszont a PEOPLE TEAM táboraiban (egyszerűbben „PT”) a szülők bejárósként is reggel 7-től este 10-ig is biztonságban tudhatják a kisebbeket.

Néhány téma a kínálatból:

(I) Nem csak cukor és hab

A somlói galuskától a palacsintán át a rétesig rengeteg finomság készül a kuktatáborosok konyháján. Nem csupán édesség szerepel az étlapon: levesek, szószok és sültek is megtalálhatók a palettán. A turnus végén díszebéd várja a résztvevőket és a meghívottakat.

(II) Felhők között

Akit érdekel a technika, már madártávlatból vagy élőben közvetítheti szüleinek az esti programot. Saját készítésű drónok suhannak a tábor felett. A turnus végére minden gyerek megtanulhatja, hogyan kell megépíteni és programozni egy repülő szerkezetet.

(III) Tánccipőket fel!

A tánctáborosok a turnus végén bemutatják a hét folyamán megtanult koreográfiát. A show-, a hiphop, a jazztánc, a salsa és az akrobatikus rock and roll elemeire épül. Előképzettség nem szükséges. Ami kell: kitartás és a tánc szeretete.

(IV) Fényfestők

A fotóstábor résztvevői megtanulják a digitális és az analóg fényképezés alapjait. Az elméleti oktatás mellett a fő hangsúly a gyakorlaton van. A gyerekek fényképezőgéppel a kezükben, a kísérőktől instruálva járják a várost vagy a tábor területét. Témákat, kompozíciókat, színeket és fényeket keresnek a kapott feladat alapján. A turnus végén megnyílik a táboros fotókiállítás, amelyet a szülők is megnézhetnek.

(V) Pixelről pixelre

A programozótáborokat gyakran éri az a vád, hogy a gyerekek egész nap a gép előtt ülnek, és lövöldözős játékokat játszanak. Ez egyáltalán nincs így! A számítástechnika-kurzuson komoly alkotómunka folyik. Az órák végeztével a technika megszállottjai is a friss levegőre vágynak. A rengeteg csapatversenyből és műsorból ők sem maradhatnak ki.

(VI) Játsszunk!

Játszani mindenki szeret. A játéktáborba jelentkezőket rengeteg legó- és egyéb építőkocka várja. A játékszoba tele van társasjátékokkal. A stratégiai játékoktól kezdve a szerepjátékokon át minden a játéktáborosok rendelkezésére áll. De ha valaki pónit fésülne vagy inkább csak magába mélyedve barbie-zna, annak sincs akadálya.

(VII) A nagyobbaknak pedig…

A BRÓKEREK ÉS TŐZSDECÁPÁK táborában a 13–17 évesek megtanulhatják, hogyan hozzanak megfelelő pénzügyi döntéseket. Ha tudják, mit jelent a hitelkamat, a bankszámla, a befektetés vagy a tőzsdei kockázat és társaik, akkor jó eséllyel nem fognak fiatal felnőttként sem adósságcsapdába vagy nehéz pénzügyi helyzetbe sodródni. Ezt a szekciót a PT az MNB támogatásával szervezi.

Menü